“Μια κυβέρνηση δεν κρίνεται από τα πρόσωπα. Κρίνεται από τις πολιτικές της. Τα πρόσωπα δεν αλλάζουν την πολιτική φιλοσοφία που καθοδηγεί τη διακυβέρνηση Αναστασιάδη- Συναγερμού”, αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση που εξέδωσε το ΑΚΕΛ αναφορικά με το νέο Υπουργικό.

Αυτούσια η ανακοίνωση

Η σύνθεση του νέου Υπουργικού Συμβουλίου από τον κ. Αναστασιάδη δε μας προκαλεί καμία έκπληξη. Δεν είχαμε αμφιβολία ότι οι προεκλογικές ρητορείες του κ. Αναστασιάδη περί κυβέρνησης «ευρείας αποδοχής» θα κατέληγαν στη σύσταση κομματικής κυβέρνησης.
Ούτε τα συνθήματα περί Κυβέρνησης «ευρείας κοινωνικής συναίνεσης» πείθουν οποιονδήποτε.

Μια κυβέρνηση δεν κρίνεται από τα πρόσωπα. Κρίνεται από τις πολιτικές της. Τα πρόσωπα δεν αλλάζουν την πολιτική φιλοσοφία που καθοδηγεί τη διακυβέρνηση Αναστασιάδη- Συναγερμού. 

Είναι αυτή η φιλοσοφία που αύξησε δραματικά την κοινωνική ανισότητα, έδωσε πολλά στους λίγους και λίγα στους πολλούς, στηλιτεύθηκε για φαινόμενα διαπλοκής και διαφθοράς και πρωτοφανούς σύγκρουσης με διάφορους θεσμούς.

Ο κάθε Υπουργός θα κριθεί από τον τρόπο που θα λειτουργήσει. Ως ΑΚΕΛ είναι αυτονόητο ότι διαφωνούμε με τη φιλοσοφία της Κυβέρνησης Αναστασιάδη-Συναγερμού. Συνεπώς η κριτική μας θα είναι αυστηρή αλλά αντικειμενική. Εκεί και όπου κρίνουμε ότι κάτι εξυπηρετεί το συμφέρον του τόπου και του λαού θα συμβάλουμε εποικοδομητικά για την υλοποίηση του. Σε αντίθετη περίπτωση, θα ασκούμε το ρόλο μας ως η ισχυρή δύναμη της αντιπολίτευσης.