ΑΚΕΛ: Η στήριξη των εργαζομένων είναι σημαντική για αντιμετώπιση των δυσκολιώνΤο ΑΚΕΛ δια του Άντρου Κυπριανού χαιρετίζει το γεγονός ότι καταβάλλεται έντονη προσπάθεια από το Υπουργείο Εργασίας να μην υπάρξουν απολύσεις, ούτε μειώσεις μισθών, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Μετά από συνάντηση αντιπροσωπείας του ΑΚΕΛ με την Υπουργό Εργασίας, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ ανέφερε χαρακτηριστικά ότι είναι στην ίδια γραμμή αντίληψης με την υπουργό για το συγκεκριμένο θέμα. Πρόσθεσε ότι αν δεν υπάρξει αποτελεσματικός έλεγχος ιδιαίτερα αυτή τη δύσκολη περίοδο, θα προκύψουν μεγάλα κοινωνικά προβλήματα.

Ο κ. Κυπριανού σημείωσε ότι το Υπουργείο Εργασίας έκανε καλή δουλειά κατά τη διάρκεια της πανδημίας, προσθέτοντας ότι η στήριξη των εργαζομένων ήταν σημαντική για αντιμετώπιση των δυσκολιών.

Τόνισε ωστόσο ότι υπάρχουν ακόμα προβλήματα. Επίσης είπε ότι συζήτησαν με την Υπουργό τα προβλήματα που υπάρχουν κυρίως στον τουριστικό τομέα, λέγοντας ότι οι συζητήσεις θα συνεχιστούν με στόχο την ελαχιστοποίηση των ζημιών για το 2020 και για να μπορέσουν να επιβιώσουν οι επιχειρήσεις, ενώ εξέφρασε την ελπίδα όπως η επόμενη χρονιά είναι καλύτερη.

 

Από την πλευρά της, η Υπουργός Εργασίας Ζέτα Αιμιλιανίδου ευχαρίστησε τον ΓΓ του ΑΚΕΛ για τη συζήτηση των θεμάτων που απασχολούν τόσο το Υπουργείο όσο και ευρύτερα την κοινωνία. Τον ευχαρίστησε επίσης και για τις εισηγήσεις που γίνονται από το ΑΚΕΛ, την άριστη συνεργασία προσθέτοντας ότι το Υπουργείο είναι στη διάθεση όλων για ανταλλαγή απόψεων.