ΑΚΕΛ: Η συνάντηση της 9ης Αυγούστου θα καθορίσει αν μπορεί να σπάσει το σημερινό αδιέξοδο στο Κυπριακό

«Η 9η Αυγούστου θα είναι μια κρίσιμη μέρα για την Κύπρο. Η συνάντηση των δύο ηγετών θα καθορίσει αν μπορεί να σπάσει το σημερινό αδιέξοδο στο Κυπριακό το οποίο τροφοδοτεί την τουρκική επιθετικότητα στην κυπριακή ΑΟΖ» σημειώνει σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου, ο οποίος προσθέτει ότι οι δύο ηγέτες δεν έχουν πολυτέλεια για αποτυχία ή άλλη χρονοτριβή…

Ακολούθως σημειώνει ότι αν η συνάντηση της 9ης Αυγούστου αποτύχει, δεν θα είναι καθόλου εύκολη η σύγκληση της Άτυπης Διάσκεψης η οποία με τη σειρά της, μπορεί να οδηγήσει σε επανέναρξη της διαπραγματευτικής διαδικασίας με τον τρόπο που εισηγείται ο ΓΓ του ΟΗΕ.

Το ΑΚΕΛ καλεί τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να αποδείξει έμπρακτα την απαραίτητη πολιτική βούληση για να προχωρήσουν τα πράγματα στο Κυπριακό. Να σφραγίσει αμετάκλητα ότι η μόνη βάση λύσης είναι η επανένωση στη βάση διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα των δύο κοινοτήτων όπως περιγράφεται στα σχετικά ψηφίσματα του ΟΗΕ. Να επιβεβαιώσει τη δέσμευσή του στο Πλαίσιο του ΓΓ του ΟΗΕ και στις συμφωνηθείσες συγκλίσεις. Αυτά είναι που ζητά ο ΓΓ του ΟΗΕ προκειμένου να προχωρήσει.

Όλες οι άλλες τακτικές και στρατηγικές όχι μόνο έχουν αποτύχει, αλλά έχουν προκαλέσει ζημιά και νέους κινδύνους για τον τόπο μας και τον αγώνα μας για λύση που θα τερματίζει ην κατοχή και θα επανενώνει τον τόπο και το λαό.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.