ΑΚΕΛ: Η Υπ. Δικαιοσύνης έχει ευθύνη διερέυνησης των επεισοδίων και όχι να επιδίδεται σε δηλώσεις που αποπνέουν ξενοφοβία


Ευθύνη αρχών η διερέυνηση επεισοδίων στη Λεμεσό τονίζει το ΑΚΕΛ σε ανακοίνωση του.

Οι αρχές έχουν ευθύνη να διερευνήσουν και να οδηγήσουν ενώπιον της δικαιοσύνης τους δράστες των αποτρόπαιων και καταδικαστέων επεισοδίων στη Λεμεσό» σημειώνει το ΑΚΕΛ, το οποίο επισημαινεί ότι η Υπουργός Δικαιοσύνης αυτή την ευθύνη έχει και όχι να επιδίδεται σε δηλώσεις που αποπνέουν ξενοφοβία και στιγματίζουν αδιάκριτα κοινωνικές ομάδες.

Το ΑΚΕΛ προσθέτει επίσης ότι ευθύνη έχει συνολικά η Πολιτεία να αναζητήσει τις βαθύτερες αιτίες και κίνητρα που κρύβονται πίσω από τέτοια φαινόμενα.

Στην ανακοίνωση του το κόμμα της αριστεράς προσθέτει:

«Σε κάθε περίπτωση, το δικαίωμα των πολιτών να κατέρχονται σε κινητοποιήσεις είναι αδιαπραγμάτευτο και απολύτως σεβαστό. Αυτό ισχύει και στην περίπτωση των πολιτών που συμμετείχαν στην προχθεσινή κινητοποίηση, ανεξάρτητα από το γεγονός ότι, κατά τη δική μας άποψη, σε αυτή αναμείχθηκαν δίκαια κοινωνικά αιτήματα, όπως η πάταξη της διαφθοράς, με ανορθολογικές και αντιεπιστημονικές αντιλήψεις για διάφορα ζητήματα».

Οι ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy. Ακολουθήστε μας και στο Google News