ΑΚΕΛ: «Ικανοποίηση για τις μειώσεις του ρεύματος αλλά δεν αρκούν τα προσωρινά μέτρα»

«Η μείωση 10% στα τιμολόγια του ρεύματος για τις επόμενες δύο διμηνίες ανακουφίζει νοικοκυριά και μικρομεσαίες επιχειρήσεις που για μήνες τώρα πλήττονται από τις αυξήσεις», σημειώνει σε ανακοίνωσή του το ΑΚΕΛ.

Όπως υπογραμμίζει το ΑΚΕΛ, «αυτή η εξέλιξη επιβεβαιώνει ότι όταν η κοινωνία αντιδρά φέρνει αποτέλεσμα και αναγκάζει την κυβέρνηση να ανταποκριθεί. Το ΑΚΕΛ που από την πρώτη στιγμή πρόταξε προτάσεις για τη μείωση του ρεύματος αισθάνεται ικανοποιημένο από τις σημερινές ανακοινώσεις».

Προσθέτει ότι «την ίδια ώρα, είναι φανερό ότι δεν αρκούν τα προσωρινά ανακουφιστικά μέτρα. Η κοινωνία απαιτεί δραστική και μόνιμη μείωση στην τιμή του ηλεκτρισμού. Ο τόπος χρειάζεται μια ολοκληρωμένη ενεργειακή στρατηγική που να έχει στο επίκεντρο της την ενεργειακή ασφάλεια, το μειωμένο κόστος παραγωγής προς όφελος του καταναλωτή και τη προστασία του περιβάλλοντος.

«Απευθύνουμε εκ νέου έκκληση στην κυβέρνηση να εισακούσει τις προτάσεις που κατέθεσε το ΑΚΕΛ στην Υπουργό Ενέργειας», καταλήγει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.