ΑΚΕΛ και ΕΚΑ στις πληγείσες από τις πυρκαγιές περιοχές

Επίσκεψη αντιπροσωπείας ΑΚΕΛ και ΕΚΑ  στις πληγείσες από τις πυρκαγιές περιοχές

Στις πληγείσες από τις πυρκαγιές των τελευταίων ημερών περιοχές Κουκλιών, Αρχιμανδρίτας, Μούσερε, Δοράς και Πραστιό Αυδήμου πραγματοποίησε επίσκεψη, χθες, αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ και της ΕΚΑ. Η αντιπροσωπεία αποτελείτο από τον Επαρχιακό Γραμματέα του ΑΚΕΛ Πάφου, βουλευτή Άντρο Φακοντή, τον Πρόεδρο της Επιτροπής Γεωργίας της Βουλής των Αντιπροσώπων, βουλευτή Ανδρέα Καυκαλιά, τον Γενικό Γραμματέα της ΕΚΑ Πανίκκο Χάμπα και τον Επαρχιακό Γραμματέα της ΕΚΑ Πάφου Ανδρέα Χρυσάνθου.
Η οικολογική ζημιά που έχει προκληθεί από τις πυρκαγιές των τελευταίων ημερών δύσκολα μπορεί να υπολογιστεί αφού έχουν καταστραφεί πάρα πολλά είδη της κυπριακής χλωρίδας και πανίδας ενώ φυσικοί βιότοποι έχουν εξαφανισθεί. Οι πυρκαγιές κατέκαψαν και αρκετούς βοσκότοπους κυρίως στην περιοχή της Δοράς, με αποτέλεσμα οι κτηνοτρόφοι της περιοχής να υποστούν σοβαρό πλήγμα.
Η αντιπροσωπεία συνομίλησε με τους δασοπυροσβέστες που έδωσαν τη μάχη για την κατάσβεση των πυρκαγιών, καθώς και με τους κοινοτάρχες, κατοίκους και αγρότες των πληγεισών περιοχών. Επιπρόσθετα η αντιπροσωπεία επικοινώνησε με τα αρμόδια τμήματα (Επαρχιακό Τμήμα Γεωργίας Λεμεσού και Πάφου) έτσι ώστε να κινηθούν άμεσα οι μηχανισμοί και να κατατεθούν σχέδια στήριξης των επηρεαζόμενων.
Όπως όλα δείχνουν οι πυρκαγιές προκλήθηκαν για άλλη μια φορά κακόβουλα, γεγονός το οποίο προβληματίζει ιδιαίτερα. Αναμένουμε όπως οι έρευνες για τον εντοπισμό των ενόχων φτάσουν μέχρι τέλους με την παραδειγματική τους τιμωρία.
Οι άνθρωποι της πρώτης γραμμής έδωσαν ακόμα μία μάχη με τα λιγοστά εφόδια που διαθέτουν και βγήκαν νικητές. Το κράτος θα πρέπει επιτέλους να βρει λύσεις στα προβλήματα υποστελέχωσης του Τμήματος Δασών και έλλειψης κατάλληλου εξοπλισμού για τους ανθρώπους αυτούς.
Οι βουλευτές του ΑΚΕΛ θα εγγράψουν τα πιο πάνω θέματα στις αρμόδιες επιτροπές για συζήτηση. Θα πρέπει όμως και η κυβέρνηση να επιδείξει την πολιτική βούληση για ενίσχυση του Τμήματος Δασών καθώς επίσης και για την στήριξη των πληγεισών περιοχών και αγροτών.