ΑΚΕΛ: Καλεί τον ΠτΔ να πάρει τα μηνύματα και να αναλάβει ουσιαστικές πρωτοβουλίες

Έλα στο Google News

ΑΚΕΛ: Καλεί τον ΠτΔ να πάρει τα μηνύματα και να αναλάβει ουσιαστικές πρωτοβουλίες

Το ΑΚΕΛ καλεί τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να αφουγκραστεί τις προειδοποιήσεις και τα μηνύματα του ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες και να αναλάβει ουσιαστικές πρωτοβουλίες προτού η κατάσταση καταστεί μη αναστρέψιμη.

Σχολιάζοντας την έκθεση, το ΑΚΕΛ υποδεικνύει ότι ο ΓΓ του ΟΗΕ δεν υιοθετεί το αφήγημα Αναστασιάδη. Αντίθετα, προστίθεται, «η Έκθεση κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και ο ΓΓ του ΟΗΕ στρέφει ρητά την προσοχή του πρωτίστως στους δύο ηγέτες».

«Ο ΠτΔ οφείλει να λάβει σοβαρά υπόψιν την προειδοποίηση του Α. Γκουτέρες ότι οι συνεχιζόμενες δυναμικές που αναπτύσσονται στην Κύπρο και γύρω από αυτήν πιθανόν να καταστήσουν ανέφικτες τις μελλοντικές προσπάθειες για να επιτευχθεί μια αμοιβαία συμφωνημένη λύση του Κυπριακού», τονίζει το ΑΚΕΛ. Καλεί επίσης τον ΠτΔ να πάρει τα μηνύματα και να αναλάβει ουσιαστικές πρωτοβουλίες, εκφράζοντας παράλληλα την πεποίθηση ότι αυτό είτε θα φέρει την Τουρκία πίσω στις ράγες του Κραν Μοντανά είτε θα την εκθέσει στη διεθνή κοινότητα ως αποκλειστική υπαίτια για το συνεχιζόμενο αδιέξοδο.

Εν τω μεταξύ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Μάριος Πελεκάνου δήλωσε για την έκθεση του ΓΓ του ΟΗΕ ότι «αποφεύχθηκαν αναφορές που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν ανεδαφικές προσδοκίες, είτε στην Τουρκία είτε στην τουρκοκυπριακή ηγεσία σε σχέση με την επιδιωκόμενη μορφή λύσης του Κυπριακού».

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.