ΑΚΕΛ: Κάλεσμα για συμμετοχή στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας ενάντια στη μετακίνηση ασφαλτικών μονάδων στη Λάρνακα

Ανακοίνωση με την οποία απευθύνει κάλεσμα συμμεροχής στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας των κατοίκων της περιοχής Κόσιης και Βασιλικού ενάντια στην απόφαση της Κυβέρνησης Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ για μετακίνηση των εργοστασίων ασφάλτου στις συγκεκριμένες περιοχές της επαρχίας Λάρνακας, εξέδωσε την Πέμπτη (08/04), η Επαρχιακή Επιτροπή του ΑΚΕΛ Λάρνακας.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Η Ε.Ε. ΑΚΕΛ Λάρνακας στηρίζει και απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας των κατοίκων της περιοχής Κόσιης και Βασιλικού ενάντια στην απόφαση της Κυβέρνησης Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ για μετακίνηση των εργοστασίων ασφάλτου στις συγκεκριμένες περιοχές της επαρχίας Λάρνακας.

Το Σάββατο 10 Απριλίου και ώρα 10:00π.μ. θα πραγματοποιηθεί  διαμαρτυρία με αυτοκινητοπομπή από τον κυκλικό κόμβο Καλαβασού οργανωμένη από τη Συντονιστική Επιτροπή των εννέα κοινοτήτων της περιοχής Βασιλικού.

Το Σάββατο 17 Απριλίου και ώρα 10:00π.μ. θα πραγματοποιηθεί αυτοκινητοπομπή από τον κυκλικό κόμβο Ριζοελιάς μέχρι τη διασταύρωση που οδηγεί στα ΧΥΤΥ Κόσιης, οργανωμένη από την ομάδα αγώνα «Όχι στο ασφαλτικό Κόσιης – Αραδίππου» που έχει δημιουργηθεί από κατοίκους της γύρω περιοχής.

Την επικίνδυνη κατάσταση για την υγεία και την ασφάλεια των κατοίκων στην Επαρχία της Λευκωσίας που προκύπτει από τη λειτουργία των υφιστάμενων  ασφαλτικών εργοστασίων δεν πρέπει να τη βιώσουν άλλοι συμπολίτες μας. Θέση του ΑΚΕΛ είναι ότι η Κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει στην εκπόνηση ενός ολοκληρωμένου στρατηγικού χωροταξικού σχεδιασμού, ώστε επιτέλους να επιτευχθεί κατάλληλη χωροθέτηση των οχληρών βιομηχανιών. Την ίδια στιγμή, είναι αναγκαία η διαμόρφωση ενός σωστού πλαισίου ελέγχου πριν την αδειοδότηση και καθ’ όλη τη διάρκεια της λειτουργίας των εργοστασίων που θα διασφαλίζει αποτελεσματικά τη δημόσια υγεία, αλλά και την προστασία του περιβάλλοντος.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.