ΑΚΕΛ: Καμία ενημέρωση για την επιστολή από την Κυβέρνηση – Διαμορφώνουν βολικό επικοινωνιακό κλίμα

«Έχει παρέλθει σχεδόν μια βδομάδα από την αποκάλυψη στην οποία προέβη ο Υπουργός Εξωτερικών ότι ο Πρόεδρος απέστειλε επιστολή στον ΓΓ του ΟΗΕ για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων. Εδώ και μέρες ζητήσαμε από την κυβέρνηση επίσημη ενημέρωση για το περιεχόμενο της επιστολής, αλλά καμία αντίδραση από μέρους της» σημειώνει σε τοποθέτηση του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου.

«Οι κυβερνώντες εκμεταλλεύονται το κενό ενημέρωσης για να προβαίνουν σε στοχευμένες και επιλεκτικές διαρροές με στόχο να διαμορφώσουν βολικό επικοινωνιακό κλίμα» προσθέτει ο εκ. Τύπου του ΑΚΕΛ, ο οποίος προσθέτει ότι δεν είναι η πρώτη φορά άλλωστε που μεταξύ της ουσίας και της επικοινωνίας επιλέγουν την επικοινωνία για εσωτερική κατανάλωση.

Ο Στέφανος Στεφάνου σημειώνει επίσης ότι ο Πρόεδρος ζήτησε επανέναρξη των διαπραγματεύσεων πλην όμως ο ΓΓ δεν ανταποκρίνεται και διερωτάται ποιος ο σκοπός του.

«Είναι μήπως γιατί δεν έχει πειστεί για τις προθέσεις του Προέδρου; Και πώς να πειστεί, όταν ο ΠτΔ στη συνέντευξή του στο «Φιλελεύθερο» επιμένει στις περιβόητες ιδέες του για αποκεντρωμένη ομοσπονδία, κοινοβουλευτικό σύστημα κι άλλα που αναιρούν τις σχετικές συγκλίσεις ενώ κατά τα άλλα ζητά να συνεχίσουμε απ’ εκεί που μείναμε;»

Το θέμα της επανέναρξης των διαπραγματεύσεων είναι πολύ κρίσιμο και μέχρι τώρα ο Πρόεδρος δεν το χειρίστηκε ορθά σημειώνει ο κ. Στεφάνου, ενώ τονίζει ότι η Τουρκία εκμεταλλεύεται το παρατεταμένο αδιέξοδο για να δημιουργεί νέα σοβαρά τετελεσμένα.

«Είναι γι’ αυτό που επιβάλλεται ο Πρόεδρος να απευθυνθεί στο ΓΓ του ΟΗΕ για επανέναρξη του διαλόγου χωρίς να θέτει κανένα όρο και προϋπόθεση πέρα από το αυτονόητο, δηλαδή τον τερματισμό των τουρκικών προκλήσεων στην κυπριακή ΑΟΖ. Αλλιώς ο Πρόεδρος δεν πρόκειται να πείσει για τις προθέσεις του» καταλήγει στη σημερινή του τοποθέτηση ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.