ΑΚΕΛ: Καμία ενημέρωση για την πρόταση για Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Κύπρου – Ελλάδας

(Ξένη Δημοσίευση) Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης (Δ) και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης (Α) συνομιλούν κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους στο Μέγαρο Μαξίμου, Αθήνα, Δευτέρα 13 Μαρτίου 2023. Επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα πραγματοποιεί ο νέος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, από τις 12 ως τις 14 Μαρτίου 2023. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Το ΑΚΕΛ δεν γνώριζε για την υποβολή της πρόταση του Προέδρου της δημοκρατίας για σύσταση Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας Κύπρου – Ελλάδας με κοινές συνεδρίες των υπουργικών συμβουλίων των δύο χωρών στην παρουσία των ηγετών τους αφού δεν έχει συγκληθεί το Εθνικό Συμβούλιο, δήλωσε στον ΑΣΤΡΑ ο Εκπρόσωπος, τύπου Γιώργος Κουκουμάς.

Μιλώντας στην εκπομπή «Επικαιρότητα Αλλιώς» επεσήμανε ότι η πρόταση θα μπορούσε αν υπήρχαν τέτοιες προθέσεις, να ακουστεί ενώπιον του σώματος όπου επίσης θα μπορούσε να ακουστεί και η θέση του κόμματός του.

Επέκρινε τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο για διαστρέβλωση των θέσεων του ΑΚΕΛ και ξεκαθάρισε ότι είναι απαραίτητη η ολόπλευρη διακρατική σχέση Ελλάδας Κύπρου και καλοδεχούμενη η θεσμοθέτηση διακυβερνητικής συνεργασίας με κάποια συμβούλια.

Αυτό, όπως, εξήγησε ο εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ, διαφέρει με όσα εξήγγειλε χτες ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης για κοινές συνόδους των υπουργικών συμβουλίων ανά τακτά χρονικά διαστήματα παρουσία του προέδρου και του Έλληνα πρωθυπουργού.

Υπέδειξε ότι τέτοιες εξαγγελίες δεν εκπέμπουν τα κατάλληλα μηνύματα για την  υπόσταση της Κυπριακής Δημοκρατίας ως ανεξάρτητου Δικοινοτικού Κράτους και είναι βέβαιο, όπως ανέφερε, ότι τέτοια επιχειρήματα θα τύχουν εκμετάλλευσης από την Τουρκία που από το 1963 υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει Κυπριακή Δημοκρατία κι ότι το κράτος το σφετερίζονται οι Ελληνοκύπριοι.

Αναμένουν είπε, από τον κυβερνητικό Εκπρόσωπο να τοποθετηθεί και να πει εάν άλλαξε κάτι από όσα είπε χτες ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy