ΑΚΕΛ: Καταδικάζει τη φονική επίθεση στα γραφεία του HDP – «Αλληλεγγύη σε όλες τις δυνάμεις αντιπαλεύουν το καθεστώς Ερτογάν»

Ανακοίνωση σχετικά με τη φονική επίθεση στα γραφεία του Κόμματος Δημοκρατίας των Λαών (HDP), εξέδωσε την Παρασκευή (18/06), το ΑΚΕΛ.

Αναλυτικά:

«Το ΑΚΕΛ καταδικάζει τη φονική επίθεση στα γραφεία του Κόμματος Δημοκρατίας των Λαών (HDP) στη Σμύρνη που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο της νεαρής Ντενίζ Ποϋράζ, τοπικού στελέχους του κόμματος.

Η δολοφονία δεν είναι άσχετη με τον ευρύτερο κατατρεγμό του Κόμματος και όλων των αντιπολιτευόμενων φωνών από το τουρκικό καθεστώς Ερτογάν.

Συγκεκριμένα, οι δράστες φαίνεται να είναι τζιχαντιστές μισθοφόροι που αξιοποιούνται από το βαθύ κράτος για τρομοκρατικές επιθέσεις τόσο στην Τουρκία αλλά και στην περιοχή.

Το ΑΚΕΛ καταδικάζει τη νέα αυτή επίθεση κατά του HDP, και εκφράζει την αλληλεγγύη του προς το HDP, τα στελέχη και ηγετικά του μέλη που βρίσκονται στις φυλακές καθώς και σε όλες τις δυνάμεις στην Τουρκία που αντιπαλεύουν το καθεστώς Ερτογάν».

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.