ΑΚΕΛ: Καταδικαστέα τα συμβάντα, κραυγαλέα η ανεπάρκεια

Το ΑΚΕΛ καταδικάζει τα απαράδεκτα χθεσινά έκτροπα, τα οποία έγιναν σε ένα κατά τα άλλα αθλητικό γεγονός, στη Λευκωσία. Πέραν από την καταδίκη, είναι καιρός κάποια πράγματα να λεχθούν με το όνομα τους, αναφέρει με δήλωση του το μέλος μέλους Π.Γ. της Κ.Ε. ΑΚΕΛ, Βουλευτής, Άριστος Δαμιανού.

«Διερωτόμαστε, κατά πόσο η Αστυνομία μπορεί να αστυνομεύσει. Διερωτόμαστε, κατά πόσο η ηγεσία της Αστυνομίας προβλέπει, για να μπορέσει να αστυνομεύσει. Διερωτόμαστε, αν υπήρξαν επιχειρησιακά σχέδια προς αποτροπή και πρόληψη αυτών των απαράδεκτων συμβάντων. Και βεβαίως, επειδή την προηγούμενη δεκαετία θεωρείτο η κάρτα φιλάθλου ως η θεραπεία διά πάσαν νόσον, είναι καλά να ενημερωθούμε κατά πόσο λειτούργησε το σύστημα ταυτοποίησης της κάρτας φιλάθλου. Από εκεί και πέρα, υπάρχουν διαχρονικές παθογένειες, που πρέπει η νέα Υπουργός Δικαιοσύνης να ασχοληθεί επισταμένα για να τις οδηγήσει προς επίλυση.

Το γεγονός ότι έχουν αποψιλωθεί αστυνομικές δυνάμεις, ότι έχουν ξηλωθεί αστυνομικές Διευθύνσεις ως αποτέλεσμα ενός οργίου ημετεροκρατίας και ρουσφετιού, το γεγονός ότι η ίδια η Μηχανοκίνητη Μονάδα δεν έχει τις αναγκαίες δυνατότητες, ενώ υπάρχουν οι νομοθετικές δυνατότητες, δεν υπάρχει το ανθρώπινο δυναμικό, αλλά και το γεγονός ότι στο πρόσφατο παρελθόν, η Αστυνομία έχει επιδείξει περισσή σπουδή και ευαισθησία για να πατάξει ειρηνικές διαδηλώσεις και έλαμπε διά της απουσίας της χτες, με διάφορους τρόπους, είναι ζητήματα τα οποία πρέπει να καταγραφούν. Πρέπει την ίδια ώρα να προχωρήσει η περιλάλητη αξιοποίηση αστυνομικών, που μετατρέπονται σε γραφιάδες, αντί να εκτελούν αστυνομικά καθήκοντα.

Όλα αυτά τα σταχυολογούμε για να είναι υπόψη της νέας Υπουργού, διότι κάποια στιγμή θα πρέπει να αναλάβει δράση γι’ αυτά τα ζητήματα..»

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy