ΑΚΕΛ για καταγγελίες σεξουαλικής παρενόχλησης στην πολιτική: «Nα διερευνηθούν ταχύτατα και αποφασιστικά»

Ανακοίνωση εξέδωσε το απόγευμα της Τετάρτης (16/02) το ΑΚΕΛ, σχετικά με τις καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση στο χώρο της πολιτικής.

Διαβάστε επίσης:

Πλήρη διερεύνηση κάθε καταγγελίας για παρενόχληση ζητούν τα κόμματα

Όπως τονίζει το ΑΚΕΛ, οι καταγγελίες πρέπει να διερευνηθούν ταχύτατα και αποφασιστικά ενώ την ίδια στιγμή, απευθύνει κάλεσμα σε οποιαδήποτε γυναίκα που έχει υποστεί σεξουαλική παρενόχληση να προχωρήσει σε καταγγελίες.

Αυτούσια η ανακοίνωση του ΑΚΕΛ:

Η σεξουαλική παρενόχληση συνιστά όνειδος το οποίο σύσσωμη η κοινωνία και η πολιτεία οφείλει να καταπολεμήσει. Οι καταγγελίες για κρούσματα σεξουαλικής παρενόχλησης και στο χώρο της πολιτικής, που βλέπουν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ώρες πρέπει διερευνηθούν ταχύτατα και αποφασιστικά.

Καλούμε τις αρχές να προχωρήσουν άμεσα στη διερεύνησή τους ώστε όποιος ευθύνεται να λογοδοτήσει στη Δικαιοσύνη. Καλούμε επίσης κάθε γυναίκα που έχει υποστεί σεξουαλική παρενόχληση σε οποιοδήποτε περιβάλλον να προχωρήσει σε καταγγελίες.

Το ΑΚΕΛ τοποθετείται σε αυτά τα ζητήματα από θέσης αρχής, ανεξάρτητα από την ταυτότητα και ιδιότητα των εμπλεκόμενων προσώπων

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.