ΑΚΕΛ: Καταψηφίζει τον αναθεωρημένο προϋπολογισμό – Καμία διάθεση για αλλαγή φιλοσοφίας από την κυβέρνηση

Στην καταψήφιση του προϋπολογισμού θα προχωρήσει το ΑΚΕΛ, όπως τονίζεται σε δήλωση από τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος, Στέφανος Στεφάνου.

Όπως υπογραμμίζει ο κ. Στεφάνου, ο αναθεωρημένος προϋπολογισμός που έφερε στη Βουλή η κυβέρνηση παραμένει ο ίδιος στη φιλοσοφία με αυτόν που έχει καταψηφιστεί.

Σημείωσε επίσης ότι η κυβέρνηση δεν έδειξε καμία διάθεση να αλλάξει τη φιλοσοφία, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την άρνησή της να υιοθετήσει ομόφωνη θέση της αντιπολίτευσης για τερματισμό των ιδιωτικοποιήσεων.

Αυτούσια η δήλωση του κ. Στεφάνου:

Ο αναθεωρημένος προϋπολογισμός που έφερε στη Βουλή η κυβέρνηση παραμένει ο ίδιος στη φιλοσοφία του με αυτόν που έχει καταψηφιστεί. Είναι μ’ αυτή τη φιλοσοφία με την οποία το ΑΚΕΛ διαφωνεί γι’ αυτό και καταψήφισε όλους τους προηγούμενους ετήσιους προϋπολογισμούς της κυβέρνησης Αναστασιάδη/ΔΗΣΥ.

Η κυβέρνηση δεν έδειξε καμία διάθεση να αλλάξει τη φιλοσοφία του προϋπολογισμού της προβαίνοντας σε ουσιαστικές αλλαγές. Είναι πολύ χαρακτηριστικό το γεγονός ότι η κυβέρνηση αρνήθηκε να υιοθετήσει την ομόφωνη θέση της αντιπολίτευσης για τερματισμό των ιδιωτικοποιήσεων, όπως εκφράστηκε με την αποκοπή των σχετικών κονδυλιών στον προϋπολογισμό που καταψηφίστηκε, και πάλι επαναφέρει θέμα ιδιωτικοποιήσεων.

Είναι ευθύνη της κυβέρνησης να πείσει για τον προϋπολογισμό της. Κι επειδή δεν είναι διατεθειμένη να κάνει ουσιαστικές αλλαγές επιμένει σε εκβιασμούς, εκφοβισμούς και ψέματα. Είναι ψέμα, για παράδειγμα αυτό που λέγεται ότι επιδόματα και βοήθειες του προηγούμενου χρόνου δεν μπορούν να πληρωθούν γιατί δεν ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός.

Η κυβέρνηση δεν έκανε το παραμικρό βήμα ούτε και στο γνωστό ζήτημα της διερεύνησης των φακέλων των πολιτογραφήσεων. Προφανώς για τους κυβερνώντες, η αυτοπροστασία τους από τις έρευνες για το σκάνδαλο των χρυσών διαβατηρίων είναι πιο σημαντική από την κοινωνία και την οικονομία του τόπου.

Το ΑΚΕΛ, συνεπές με τις διαχρονικές του θέσεις και την κριτική που ασκεί στην κυβέρνηση για σειρά πολιτικών και συμπεριφορών της,θα καταψηφίσει τον Προϋπολογισμό.