ΑΚΕΛ: Κατατέθηκε σήμερα τροπολογία στους Κανονισμούς Διαχείρισης Τ/κ Περιουσιών

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΑΚΕΛ έχει καταθέσει σήμερα τροπολογία στους Κανονισμούς Διαχείρισης Τουρκοκυπριακών Περιουσιών.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, “μέσω της τροπολογίας, επιδιώκουν να διορθώσουν μια διαχρονική αδικία σε βάρος των προσφύγων στους οποίους έχει παραχωρηθεί Τουρκοκυπριακή Κατοικία. Πρόκειται για περιπτώσεις προσφύγων οι οποίοι στεγάστηκαν μαζί με τις οικογένειες τους σε αυτές τις κατοικίες για 45 σχεδόν χρόνια”.

Ενώ προστίθεται ότι, “η τροπολογία μας προνοεί όπως στις περιπτώσεις όπου ο αρχικός χρήστης της τουρκοκυπριακής κατοικίας αποβιώσει, να δίνεται προτεραιότητα στην παραχώρηση της κατοικίας στα παιδιά ή στα εγγόνια του εφόσον αυτά δεν έχουν άλλη ιδιόκτητη κατοικία, δεν έχουν στις ελεύθερες περιοχές περιουσία σημαντικής αξίας και δεν έχουν τύχει βοήθειας από άλλο στεγαστικό σχέδιο του κράτους. Καλούμε την κυβέρνηση να εφαρμόσει στεγαστική πολιτική που θα στηρίζει πραγματικά τον προσφυγικό κόσμο και να τερματίσει τις σημερινές πρακτικές όπου η προσφυγική στεγαστική πολιτική βασίζεται στη διαχείριση των τουρκοκυπριακών κατοικιών”.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.