ΑΚΕΛ: «Κάθαρση και επιστροφή στο κράτος των εκατομμυρίων από τα σκάνδαλα» της δεκαετίας Αναστασιάδη

ΑΚΕΛ: «Εκκωφαντική η σιωπή της κυβέρνησης και του ΔΗΣΥ για τα σκάνδαλα της δεκαετίας Αναστασιάδη-Συναγερμού»

 

Κάθαρση και επιστροφή στα ταμεία του κράτους των εκατομμυρίων από τα σκάνδαλα ζητά επιτακτικά το ΑΚΕΛ. Ρίχνει επίσης το γάντι στην κυβέρνηση Χριστοδουλίδη και τα κόμματα που την στηρίζουν, καθώς και στον ΔΗΣΥ, σε σχέση με το σκάνδαλο των «χρυσών» διαβατηρίων αλλά και το κατηγορητήριο το οποίο έχει επιδώσει ο Δικηγορικός Σύλλογος στο δικηγορικό γραφείο «Νίκος Χρ. Αναστασιάδης» και την εταιρεία Imperium Services Limited, στα πλαίσια της έρευνας για τα «χρυσά» διαβατήρια.

«Η αλαλία της κυβέρνησης και των άλλων κομμάτων για το τι θα γίνει με τα σκάνδαλα της δεκαετίας Αναστασιάδη είναι εκκωφαντική», επεσήμανε χθες ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Γιώργος Κουκουμάς, θέτοντας παράλληλα τα ακόλουθα ερωτήματα:

• Η νέα κυβέρνηση θα αναλάβει την ευθύνη έναντι του λαού για τη συγκάλυψη των γιγαντιαίων σκανδάλων που εξευτέλισαν τον τόπο;

• Οι ηγεσίες του κέντρου συμφωνούν να μείνουν ατιμώρητα τα σκάνδαλα της «πιο διεφθαρμένης κυβέρνησης»;

• Ο Συναγερμός θα συνεχίσει και τώρα να υπερασπίζεται τη θεσμική διαφθορά της διακυβέρνησής του;

Ο Γ. Κουκουμάς επανέλαβε την πάγια θέση του ΑΚΕΛ ότι η κάθαρση, η λογοδοσία και η προσαγωγή στη Δικαιοσύνη των υπευθύνων για τα σκάνδαλα της δεκαετίας είναι «όρος και προϋπόθεση για να πάει ο τόπος μπροστά. Για να επιστρέψουν στα ταμεία του κράτους εκατοντάδες εκατομμύρια. Για να υπάρξει στοιχειώδες αίσθημα δικαίου μέσα στην κοινωνία. Για να καθαρίσει το κράτος και η εικόνα του στον κόσμο», τόνισε.

Εν τω μεταξύ, ο ΔΗΣΥ επιχείρησε για άλλη μια φορά χθες να αποπροσανατολίσει από τις έρευνες σε βάρος της διακυβέρνησης του Αναστασιάδη και του γραφείου «Νίκος Χρ. Αναστασιάδης». Συγκεκριμένα, ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Δημήτρης Δημητρίου ζήτησε από την Ανεξάρτητη Αρχή Κατά της Διαφθοράς να διερευνήσει παλιό δημοσίευμα του OCCRP, «σύμφωνα με το οποίο ρωσικό λόμπι χρηματοδότησε κόμματα ευρωπαϊκών χωρών για να προωθήσουν ψηφίσματα στα Κοινοβούλιά τους για το θέμα της Κριμαίας».

Απαντώντας το ΑΚΕΛ επεσήμανε ότι πρόκειται για ξαναζεσταμένο φαγητό, το οποίο στοχεύει στον αποπροσανατολισμό από τις έρευνες για τα σκάνδαλα της διακυβέρνησης Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ. Υπέδειξε επίσης ότι: «Η ηγεσία στο ΔΗΣΥ άλλαξε, αλλά οι πρακτικές μένουν οι ίδιες. Σε κάθε περίπτωση», πρόσθεσε, «το ΑΚΕΛ δεν έχει κανένα πρόβλημα να διερευνηθεί και αυτό το ζήτημα και ό,τι άλλο θυμηθεί ο Συναγερμός».

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy