ΑΚΕΛ: Κίνδυνοι για πατρίδα και λαό η εμπλοκή στους στρατιωτικούς σχεδιασμούς του Ισραήλ

Κίνδυνοι για την πατρίδα και το λαό από την εμπλοκή στους στρατιωτικούς σχεδιασμούς του Ισραήλ, τονίζει σε ανακοίνωση του το ΑΚΕΛ.

Δεν μπορεί να μετατρέπονται πόλεις και κατοικημένες περιοχές της χώρας σε πεδία ασκήσεων για τον όποιο ξένο στρατό, υπογραμμίζει το ΑΚΕΛ και καλεί την Κυβέρνηση να δώσει εξηγήσεις στους κατοίκους των περιοχών που έζησαν το δραματικό σκηνικό με τον ισραηλινό στρατό στους δρόμους να διενεργεί άσκηση εκκαθάρισης κατοικημένων περιοχών.

«Η κυβέρνηση οφείλει εξηγήσεις στον κυπριακό λαό, αν αναλογίζεται τους κινδύνους που δημιουργούνται από την εμπλοκή της Κύπρου στους στρατιωτικούς σχεδιασμούς του ισραηλινού κράτους αλλά και από την χρήση του κυπριακού εδάφους για πρόβες πολεμικών επιχειρήσεων σε βάρος γειτονικών φιλικών κρατών» προσθέτει στην ανακοίνωση του το ΑΚΕΛ.

4E53Bf1D 0A8F 49Cd 992F Ec48F888965F 1

Αυτούσια η ανακοίνωση του ΑΚΕΛ:

Κίνδυνοι για την πατρίδα και το λαό από την εμπλοκή στους στρατιωτικούς σχεδιασμούς του Ισραήλ

Η πρόσφατη άσκηση του ισραηλινού στρατού στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας συνιστά νέα επικίνδυνη εξέλιξη. Δεν μπορεί να μετατρέπονται πόλεις και κατοικημένες περιοχές της χώρας σε πεδία ασκήσεων για τον όποιο ξένο στρατό. Ούτε είναι δυνατό να αυτοακυρώνεται η Κύπρος με την συνεργασία με ένα ξένο στρατό ο οποίος έχει στο βιογραφικό του δεκαετίες κατοχής, εποικισμού, εγκλημάτων και παραβιάσεων του διεθνούς δικαίου, τα ίδια δηλαδή που συνεχίζεται να υπόκειται η πατρίδα μας από την κατοχική Τουρκία.

Doc.20220531.3370022.Img 1200
Την κύπρο επισκέφθηκε ο υπουργός άμυνας του ισραήλ benjamin gantz ο οποίος παρακολούθησε μέρος της στρατιωτικής άσκησης «αγαπηνωρ 2022» που είναι σε εξέλιξη από την περασμένη κυριακή, σε συνεργασία των ενόπλων δυνάμεων κύπρου και ισραήλ.

Η κυβέρνηση οφείλει εξηγήσεις στους κατοίκους των περιοχών που έζησαν το δραματικό σκηνικό με τον ισραηλινό στρατό στους δρόμους να διενεργεί άσκηση εκκαθάρισης κατοικημένων περιοχών. Οφείλει εξηγήσεις στον κυπριακό λαό, αν αναλογίζεται τους κινδύνους που δημιουργούνται από την εμπλοκή της Κύπρου στους στρατιωτικούς σχεδιασμούς του ισραηλινού κράτους αλλά και από την χρήση του κυπριακού εδάφους για πρόβες πολεμικών επιχειρήσεων σε βάρος γειτονικών φιλικών κρατών.

Η θεωρία ότι αν η Κύπρος δώσει γην και ύδωρ είτε στο Ισραήλ είτε στις ΗΠΑ, είτε σε όποιον άλλο τρίτο, θα μας ανταποδώσουν με στήριξη απέναντι στην Τουρκία, έχει καταρριφθεί επανειλημμένα. Ούτε η στρατιωτικοποίηση των περιφερειακών συνεργασιών, ούτε η μετατροπή της Εθνικής Φρουράς σε υποστηρικτικό προσωπικό του ισραηλινού στρατού υπηρετούν τα συμφέροντα και την ασφάλεια της πατρίδας και του λαού μας. Συμφέρον της Κύπρου είναι να καταστεί το νησί μας γέφυρα ειρήνης και όχι ορμητήριο ή πεδίο ασκήσεων ξένων στρατών.

Doc.20220531.3370016.73831705 Ef19 4E88 9A13 673F41Fabfc6
Την κύπρο επισκέφθηκε ο υπουργός άμυνας του ισραήλ benjamin gantz ο οποίος παρακολούθησε μέρος της στρατιωτικής άσκησης «αγαπηνωρ 2022» που είναι σε εξέλιξη από την περασμένη κυριακή, σε συνεργασία των ενόπλων δυνάμεων κύπρου και ισραήλ.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.