“Η σημερινή απόφαση της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας είναι μια ακόμα μεθόδευση της Κυβέρνησης για ξεπούλημα του δημοσίου πλούτου”, αναφέρει το ΑΚΕΛ στην ανακοίνωση που εξέδωσε αναφορικά με τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν την Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα.

Αυτούσια η ανακοίνωση

Η σημερινή απόφαση της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας είναι μια ακόμα μεθόδευση της Κυβέρνησης για ξεπούλημα του δημοσίου πλούτου.

Το Δεκέμβρη του 2016 ο Υπουργός Οικονομικών, από το βήμα της Βουλής, είχε δεσμευτεί για την επιστροφή του Συνεργατισμού στους πολίτες.

Σήμερα, δεκαπέντε μήνες μετά, όχι μόνο δεν επιστρέφει το Συνεργατισμό στους πολίτες αλλά ανακοινώνεται η είσοδος στρατηγικών επενδυτών στη Τράπεζα.

Η Κυβέρνηση και ο Υπουργός Οικονομικών είναι ανακόλουθοι, αφού άλλα λένε δημόσια και αλλά σχεδιάζουν ερήμην του λαού. Με τις ενέργειες τους στρώνουν το χαλί για το ξεπούλημα της Τράπεζας σε ξένους επενδυτές.

Η Κυβέρνηση, ως ο βασικός μέτοχος της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας, είναι υπόλογη έναντι στην κοινωνία για τις αποφάσεις που έχει λάβει.