ΑΚΕΛ: Η κοινωνία πληρώνει, οι τράπεζες θησαυρίζουν άλλα η κυβέρνηση ακόμα μελετά

Η κοινωνία πληρώνει, οι τράπεζες θησαυρίζουν άλλα η κυβέρνηση ακόμα μελετά, τονίζει το ΑΚΕΛ διά του Χάρη Πολυκάρπου.

Ο επικεφαλής τομέα οικονομίας του ΑΚΕΛ υπογραμμίζει επίσης πως: «Δεν υπάρχουν άλλες δικαιολογίες για την Κυβέρνηση. Η στήριξη της κοινωνίας είναι πρώτα και κύρια δική της ευθύνη. Την ώρα που η μια μετά την άλλη οι χώρες της Ε.Ε. λαμβάνουν μέτρα στήριξης των δανειοληπτών και προωθούν συγκεκριμένες δράσεις για την ακρίβεια η κυβέρνηση Ν. Χριστοδουλίδη μένει σε ημίμετρα και ευχολόγια χωρίς ουσιαστικό αντίκρισμα».

Αυτούσια η γραπτή δήλωση του μέλους του Πολιτικού Γραφείου ΑΚΕΛ & Επικεφαλής Τομέα Οικονομίας Χάρη Πολυκάρπου:

Η δέκατη αύξηση των επιτοκίων έρχεται σε μια χρονική στιγμή που ο πληθωρισμός στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην Κύπρο συνεχίζει να αυξάνεται. Η αδιέξοδη πολιτική της Ε.Ε συνεχίζει να φουσκώνει τα κέρδη των τραπεζών και να τσακίζει τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις. Όλοι πληρώνουν, εκτός από τις τράπεζες που -με την προκλητική ανοχή της Κυβέρνησης- καταγράφουν πρωτοφανή κέρδη.

Δεν υπάρχουν άλλες δικαιολογίες για την Κυβέρνηση. Η στήριξη της κοινωνίας είναι πρώτα και κύρια δική της ευθύνη. Την ώρα που η μια μετά την άλλη οι χώρες της Ε.Ε. λαμβάνουν μέτρα στήριξης των δανειοληπτών και προωθούν συγκεκριμένες δράσεις για την ακρίβεια η κυβέρνηση Ν. Χριστοδουλίδη μένει σε ημίμετρα και ευχολόγια χωρίς ουσιαστικό αντίκρισμα.

Αυτό που χρειάζεται ο τόπος δεν είναι ατέλειωτες συζητήσεις και αναβολές από τον Νίκο Χριστοδουλίδη και την κυβέρνηση του. Αυτό που χρειάζεται ο τόπος είναι άμεσα μέτρα για αντιμετώπιση της ακρίβειας, των αυξημένων επιτοκίων, του στεγαστικού προβλήματος. Μέτρα όπως η επαναφορά της επιδότησης στο ηλεκτρικό ρεύμα, η μείωση του φόρου στα καύσιμα, η στοχευμένη επιδότηση επιτοκίου στα στεγαστικά δάνεια και η προώθηση σχεδίων για την κοινωνική και την προσιτή στέγη.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy