ΑΚΕΛ για Κομισιόν και διαχείριση εμβολίων: Τεράστιες ευθύνες για Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και Σ. Κυριακίδου

Ανακοίνωση εξέδωσε το απόγευμα της Πέμπτης (05/02) το ΑΚΕΛ σχετικά με την διαχείρηση των εμβολίων κατά του κορωνοϊού από την Κομισιόν.

Διαβάστε επίσης:

Bild: Ανίκανη η Κυριακίδου, έκανε καριέρα χάρη στην οικογένειά της

Όπως τονίζει το ΑΚΕΛ, τα συμφέροντα των μεγάλων φαρμακοβιομηχανιών και η αδιαφάνεια στις διαβουλεύσεις για τα συμβόλαια που συναμολόγησε η Κομισιόν, προστέθηκαν στην ασύγνωστη ανικανότητα από πλευράς της να διαχειριστεί την κατάσταση.

Επιπλέον, το ΑΚΕΛ υπογραμμίζει ότι τόσο η Πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν όσο και η Επίτροπος Κυριακίδου, έχουν τεράστιες ευθύνες για το εξελισσόμενο φιάσκο.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Η υπόθεση των εμβολίων για τον κορωνοϊό εξελίσσεται σε μια κορυφαία αποτυχία για την ΕΕ, με σοβαρές συνέπειες για τη δημόσια υγεία, για τις κοινωνίες και τις οικονομίες της Ευρώπης.

Τα συμφέροντα των μεγάλων φαρμακοβιομηχανιών, η αδιαφάνεια στις διαβουλεύσεις και το περιεχόμενο των συμβολαίων που συνομολόγησε η Κομισιόν, και οι προκαταλήψεις σε σχέση με τα εμβόλια που παρήχθησαν από άλλα κράτη του κόσμου, προστέθηκαν στην ασύγγνωστη ανικανότητα από πλευράς Κομισιόν να διαχειριστεί την κατάσταση.

Η Πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και η αρμόδια Επίτροπος για την Υγεία Στέλλα Κυριακίδου έχουν τεράστιες ευθύνες για το εξελισσόμενο φιάσκο που οδηγεί σε μεγάλες καθυστερήσεις, ελλείψεις και αβεβαιότητα ως προς τον εμβολιασμό των πολιτών των κρατών-μελών της ΕΕ.

Ήδη κυβερνήσεις κρατών-μελών και εκατομμύρια πολίτες επικρίνουν σφοδρά την κατάσταση. Επισημαίνεται ότι την ερχόμενη Δευτέρα, η Πρόεδρος της Κομισιόν θα έχει διαδικτυακή συνάντηση με τους ευρωβουλευτές της Ομάδας της Αριστεράς, οι οποίοι θα απαιτήσουν λογοδοσία και ανάληψη ευθυνών για αυτή την αποτυχία.

Μπροστά σε αυτά τα δεδομένα, η κυπριακή κυβέρνηση δεν πρέπει να μείνει απαθής αλλά να μεριμνήσει για εναλλακτικές λύσεις, προκειμένου να προχωρήσει έγκαιρα ο εμβολιασμός για τους πολίτες της Κύπρου, κάτι που θα επιτρέψει να αφήσουμε μια για πάντα πίσω μας την πανδημία.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.