ΑΚΕΛ: Κρούει ξανά τον κώδωνα του κινδύνου για τα αυξημένα περιστατικά εκφοβισμού

«Το νέο περιστατικό εκφοβισμού ανήλικου μαθητή θα πρέπει να θέσει σε εγρήγορση όλους τους αρμόδιους φορείς», τονίζει το ΑΚΕΛ δια της Επικεφαλής του Τομέα Κοινωνικής Πολιτικής, Ευανθίας Σάββα.

Αναλυτικά:

«Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά αυτής της υπόθεσης επιβεβαιώνουν την αδυναμία του κράτους και των αρμόδιων φορέων να προστατεύσουν τα θύματα εκφοβισμού εντός και εκτός της σχολικής κοινότητας.

Ο κατακερματισμός αρμοδιοτήτων, η ανυπαρξία στρατηγικής και σχεδιασμού αλλά κυρίως η αδιαφορία αρμοδίων και η ευθυνοφοβία οδηγούν και θα οδηγούν σε τέτοια περιστατικά με απρόβλεπτες και μη ανατρέψιμες συνέπειες. Αυτό αποδείχθηκε με τραγικό τρόπο στην περίπτωση του Παναγιώτη Στεφανή.

Το ΑΚΕΛ κρούει ξανά τον κώδωνα του κινδύνου για τα αυξημένα περιστατικά εκφοβισμού.

Έχουμε ήδη αναλάβει πρωτοβουλία για τη διαμόρφωση μιας νέας σύγχρονης, ολοκληρωμένης και αποτελεσματικής νομοθεσίας για το φαινόμενο του εκφοβισμού που πλήττει ολοένα και περισσότερους νέους ανθρώπους και παιδιά.

Στα πλαίσια αυτής της πρωτοβουλίας, το ΑΚΕΛ θα επιδιώξει διαβούλευση με την επιστημονική κοινότητα, κοινωνικούς και κρατικούς φορείς. Προς τούτο έχει ήδη προγραμματιστεί συνάντηση με την Επίτροπο Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού».

Επιρκίσεις απέναντι στη διεύθυνση του σχολείου

Έντονα επικριτικός απέναντι στη διεύθυνση του σχολείου που φοιτά ο 15χρονος μαθητής ο οποίος δέχθηκε bullying από συμμαθητές του ήταν ο Κώστας Κωνσταντίνου που διετέλεσε χρόνια διευθυντής.

Με παρέμβαση του στη μεσημβρινή έκδοση του Άστρα, τόνισε ότι ο μαθητής έχει την ιδιότητα του μαθητή 24 ώρες, προσθέτοντας ότι η σύμβουλος του σχολείου μπορούσε να επέμβει και να τιμωρήσει τους μαθητές.

Ο κ. Κωσταντίνου απέρριψε τη δικαιολογία της συμβούλου ότι το συμβάν πραγματοποιήθηκε εκτός σχολείου.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.