ΑΚΕΛ: Τελευταία έγνοια της Κυβέρνησης ήταν η νομιμότητα και η διαφάνεια

Τα νέα στοιχεία που αποκαλύπτει η Ελεγκτική Υπηρεσία για άλλα 220 διαβατήρια που παράτυπα έδωσε η κυβέρνηση Αναστασιάδη είναι εξαιρετικά σοβαρά και χρειάζεται να διερευνηθούν πλήρως. Ουσιαστικά, ενώ η κυβέρνηση διαφήμιζε ότι έφερε Κανονισμούς για το πρόγραμμα των χρυσών διαβατηρίων, δεν τους εφάρμοζε, αναφέρει το ΑΚΕΛ με γραπτή δήλωση του Εκπροσώπου Τύπου του κόμματος, Στέφανου Στεφάνου.


Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | Huawei«Είναι γνωστό άλλωστε ότι η κυβέρνηση Αναστασιάδη επί χρόνια μοίραζε χιλιάδες χρυσά διαβατήρια και -όπως αποδείχθηκε- τελευταία της έγνοια ήταν η νομιμότητα και η διαφάνεια», τονίζει ο κ. Στεφάνου.

«Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι το Φεβρουάριο του 2019 ο ΔΗΣΥ καταψήφισε στη Βουλή την πρόταση για να θεσπιστούν Κανονισμοί για το πρόγραμμα, επειδή προφανώς ήθελε να μείνει η απόλυτη εξουσία στην κυβέρνηση. Μάλιστα, σε αντίθεση με όσα υποστήριξε το ΑΚΕΛ για άμεση κατάθεση Κανονισμών, η πλειοψηφία της Βουλής έδωσε προθεσμία ενός χρόνου στην κυβέρνηση».

«Δεν είναι τυχαίο που η κυβέρνηση καθυστέρησε πέραν του ενός χρόνου να καταθέσει Κανονισμούς στη Βουλή.
Δεν είναι τυχαίο επίσης που τον Ιούλη του 2020 ο ΔΗΣΥ ανέτρεψε όλες τις αυστηροποιήσεις που επέφερε η Επιτροπή Εσωτερικών στο πρόγραμμα και επανάφερε όλες τις χαλαρώσεις και τις διατάξεις που ευνοούσαν τους μεγαλοεπιχειρηματίες ανάπτυξης γης. Το ΑΚΕΛ ήταν το μόνο κόμμα που καταψήφισε τους Κανονισμούς.
Με άλλα λόγια, ενώ το Προεδρικό και η κυβέρνηση έκοβαν και έραβαν κριτήρια, μοίραζαν διαβατήρια στους πελάτες των γραφείων τους, ο Συναγερμός μέσα στη Βουλή κρατούσε τσίλιες για να μην τεθεί τέρμα σε αυτό το γαϊτανάκι αλληλοεξυπηρέτησης».

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.

Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | Huawei