ΑΚΕΛ: Η Κυβέρνηση φτιάχνει μαξιλαράκια ενώ η κοινωνία δοκιμάζεται από την καλπάζουσα ακρίβεια

«Από τον περασμένο Γενάρη, τα υπερ-έσοδα του κράτους έφτασαν στα €862 εκ. ευρώ λόγω της ακρίβειας και των αυξημένων εσόδων από τους φόρους. Η ίδια η κυβέρνηση, έχει εκτιμήσει πως μέχρι το τέλος του χρόνου τα αυξημένα έσοδα θα ξεπεράσουν το €1 δις», τόνισε το μέλος της ΚΕ του ΑΚΕΛ, Βάκης Χαραλάμπους.

Ανέφερε επίσης ότι «είναι φανερό πως οι κυβερνώντες παρακολουθούν για άλλη μια φορά από απόσταση, ενώ έχουν και τη δυνατότητα και τα εργαλεία για να ανακουφίσουν την κοινωνία. Αγνοούν το ευρωπαϊκό κεκτημένο, όπως είναι η φορολόγηση των υπερκερδών στον τομέα ενέργειας. Απορρίπτουν τις προτάσεις του ΑΚΕΛ αλλά και τις αποφάσεις της Βουλής όπως είναι η μείωση των φορολογιών στον ηλεκτρισμό και τα καύσιμα».

«Η πρόσφατη ανακοίνωση της Στατιστικής Υπηρεσίας για την αύξηση των εσόδων του κράτους επιβεβαιώνει το προφανές. Η κυβέρνηση εισπράττει από το υστέρημα του κόσμου αλλά δεν τα επιστρέφει. Φτιάχνει μαξιλαράκια και μοιράζει δεσμεύσεις ενώ η κοινωνία δοκιμάζεται από την καλπάζουσα ακρίβεια», κατέληξε ο κ. Χαραλάμπους.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy