ΑΚΕΛ: Κυβέρνηση και Επ. Διοικήσεως άφησαν τη χώρα απροβίβαστη στην προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Τα αποτελέσματα της αξιολόγησης του Γραφείου της Επιτρόπου Διοικήσεως από την αρμόδια Υπό-Επιτροπή του ΟΗΕ φωτογραφίζουν τα τεράστια κενά και παραλείψεις της Κυβέρνησης Ν. Αναστασιάδη – Δημοκρατικού Συναγερμού αναφορικά με τη διασφάλιση της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κύπρο, τονίζει, με δήλωση του το μέλος του Π.Γ του ΑΚΕΛ, Χάρης Πολυκάρπου.

Ανάλογα ευρήματα έγιναν πρόσφατα και από την Ευρωπαϊκή Ένωση για το κράτος δικαίου στην Κύπρο, αναφέρει.

«Έξι χρόνια μετά την πρώτη αξιολόγηση και τις συστάσεις που έλαβε η Κύπρος, Κυβέρνηση και Επίτροπος Διοικήσεως δεν έχουν κάνει ούτε τα ελάχιστα, με αποτέλεσμα η χώρα να παραμείνει απροβίβαστη στην κατηγορία Β.


Η Κυβέρνηση καλείται να δώσει εξηγήσεις όχι μόνο για την λειτουργία του θεσμού αλλά περισσότερο για την αδυναμία και σε πολλές περιπτώσεις την άρνηση της να προχωρήσει σε συμμόρφωση και εφαρμογή των αποφάσεων της Επιτρόπου Διοικήσεως.

Το ΑΚΕΛ κρίνει ότι το έργο του θεσμού χρίζει συνολικής επανεκτίμησης. Ειδικότερα θα πρέπει να εξεταστούν οι αρμοδιότητες, η οικονομική ανεξαρτησία καθώς και η διασφάλιση της ουσιαστικής αντιπροσώπευσης όλων των κοινωνικών ομάδων μέσα από τη λειτουργία του Γραφείου του Επιτρόπου Διοικήσεως.

Με αφορμή την Έκθεση του Ο.Η.Ε το ΑΚΕΛ θα εγγράψει το θέμα στην αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή».

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.