ΑΚΕΛ: Κυβέρνηση και ΚΤ να αναλάβουν πρωτοβουλίες για ελάφρυνση από τις αυξήσεις στα επιτόκια

«Η κυβέρνηση και η Κεντρική Τράπεζα οφείλουν να αναλάβουν άμεσα πρωτοβουλίες για υποστήριξη και ελάφρυνση των δανειοληπτών από το ασφυκτικό περιβάλλον που δημιουργεί η επιθετική επιτοκιακή πολιτική», τονίζει το ΑΚΕΛ δια του μέλους της Κεντρικής Επιτροπής, Βάκη Χαραλάμπους.

Αυτούσια η δήλωση του κ. Χαραλάμπους:

Παρά την παραδοχή πως οι συνεχείς αυξήσεις των επιτοκίων συνέβαλαν στους πρόσφατους κλυδωνισμούς στο διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα, η ΕΚΤ αύξησε και πάλι τα επιτόκια.

Για τα νοικοκυριά που δοκιμάζονται από την ακρίβεια, προστίθεται ακόμα ένα βάρος στο ήδη περιορισμένο διαθέσιμο εισόδημα.

Για τις επιχειρήσεις που ήδη πληρώνουν κατά πολύ περισσότερους τόκους από ότι στην ευρωζώνη, το πλήγμα είναι πολύ μεγάλο.

Για την οικονομία ο κίνδυνος της αύξησης των ΜΕΔ παραμένει.

Η κυβέρνηση και η Κεντρική Τράπεζα οφείλουν να αναλάβουν άμεσα πρωτοβουλίες για υποστήριξη και ελάφρυνση των δανειοληπτών από το ασφυκτικό περιβάλλον που δημιουργεί η επιθετική επιτοκιακή πολιτική.

Το παράδειγμα της ΚΕΔΙΠΕΣ μέσα από την οριοθέτηση των επιτοκίων μπορεί και πρέπει να αποτελέσει βάση συζήτησης και για τις υπόλοιπες εμπορικές τράπεζες.

Χρειάζεται επίσης να μελετηθεί η επαναφορά ενός στοχευμένου σχεδίου επιδότησης επιτοκίων για τα μεσαία και χαμηλά εισοδηματικά στρώματα.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.