ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση να δράσει άμεσα για τα αντισταθμιστικά μέτρα σε σχέση με το Τοπικό Σχέδιο Ακάμα

Το ΑΚΕΛ καλεί την κυβέρνηση να δράσει άμεσα για τα αντισταθμιστικά μέτρα σε σχέση με το Τοπικό Σχέδιο Ακάμα.

Με γραπτή της δήλωση η Υπεύθυνη του Τομέα Ενέργειας και Περιβάλλοντος του ΑΚΕΛ, Χριστίνας Νικολάου, επισημαίνει τα εξής: 

«Ένα μήνα μετά από την έγκριση του Τοπικού Σχεδίου Ακάμα και την ανάληψη των καθηκόντων της νέας κυβέρνησης αναμένουμε από τους νέους Υπουργούς Οικονομικών, Εσωτερικών και Γεωργίας να ολοκληρώσουν τη μελέτη τους αναφορικά με τα αντισταθμιστικά μέτρα που πρέπει να δοθούν στις επηρεαζόμενες κοινότητες και τους ιδιοκτήτες γης.

Υπενθυμίζουμε ότι το Τοπικό Σχέδιο έχει δημοσιευτεί, αλλά θα εφαρμοστεί σε περίπου πέντε μήνες, αφού παρέλθει η συγκεκριμένη πρόνοια που είχε θέσει το προηγούμενο Υπουργικό Συμβούλιο.

Τονίζουμε για ακόμη μια φορά ότι περιβαλλοντικά και πολεοδομικά, το εγκεκριμένο Τοπικό Σχέδιο εάν εφαρμοστεί, εμπεριέχει όλα εκείνα τα στοιχεία που θα διασφαλίσουν την χερσόνησο του Ακάμα.

Για να γίνει, όμως, αυτό η κυβέρνηση οφείλει μαζί με τα αρμόδια υπουργεία να προχωρήσουν άμεσα στην παροχή εκείνων των αντισταθμιστικών μέτρων, με σεβασμό στις κοινότητες και τον κόσμο της περιοχής, έτσι ώστε να επιτύχει ο σχεδιασμός.

Η νέα κυβέρνηση πρέπει να δράσει άμεσα».

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy