ΑΚΕΛ: Κυβέρνηση… περιορισμένης ευθύνης

«Αντί να αναλάβουν τις ευθύνες τους, αναζητούν αποδιοπομπαίους τράγους» - «Η Κυβέρνηση εναγωνίως προσπαθεί να μαζέψει τα ασυμμάζευτα»

Απάντηση στην στυγνή επίθεση προς το ΑΚΕΛ και τον Άντρο Κυπριανού έδωσε το κόμμα της Εζεκίας Παπαϊωάννου, γύρω από την κριτική που ασκεί στην Κυβέρνηση για το διεθνές ρεζίλεμα της Κύπρου στο θέμα των χρυσών διαβατηρίων.

Με δήλωση του Εκπροσώπου Τύπου ΑΚΕΛ Στέφανου Στεφάνου, το κόμμα απαντά στην Κυβέρνηση τονίζοντας πως «τα ψέματα δεν μπορούν να καλύψουν την αδιέξοδη πολιτική της Κυβέρνησης και πως «εναγωνίως προσπαθεί να μαζέψει τα ασυμμάζευτα, για τη βιομηχανία χρυσών διαβατηρίων, την οποία επί ημερών της διακυβέρνησής της έχει στήσει στην Κύπρο».

«Αντί να παραδεχθεί τα λάθη της και να αναλάβει τις ευθύνες της, δια στόματος Υπουργού Εσωτερικών επιτέθηκε στην Αντιπολίτευση επιχειρώντας να φιμώσει κάθε φωνή που δικαιωματικά ζητά εξηγήσεις για την τεράστια ζημιά που προκάλεσαν στην Κύπρο οι κυβερνώντες», τόνισε ο κ. Στεφάνου.

«Ο Υπουργός Εσωτερικών ισχυρίστηκε σήμερα ότι όλα έγιναν σωστά στον ουσιώδη χρόνο. Προφανώς, δεν άκουσε τον τέως Υπουργό Οικονομικών, κ. Χάρη Γεωργιάδη, να παραδέχεται το πρωί στο κρατικό ραδιόφωνο ότι έγιναν “σοβαρά λάθη που μας έχουν εκθέσει”.

Η αντιπολίτευση ζητά εξηγήσεις:

· Για το ξεχείλωμα των κριτηρίων και των διαδικασιών που έκανε η κυβέρνηση.

· Για τον δεκαπενταπλασιασμό των πολιτογραφήσεων

· Για την παραχώρηση υπηκοότητας σε λωποδύτες, απατεώνες και διεφθαρμένους.

· Για την άρνηση, και ακολούθως, για την κωλυσιεργία της κυβέρνησης να πάρει διορθωτικά μέτρα.

Η κυβέρνηση προσπαθεί να επιρρίψει ευθύνες στην Αντιπολίτευση για τη διεθνή διαπόμπευση της Κύπρου και για κίνδυνο διακοπής του Προγράμματος λέει ο εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ για να συμπληρώσει πως είναι οι ίδιοι οι κυβερνώντες, που με τις αποφάσεις και τις πράξεις τους υπέσκαψαν και δυσφήμισαν το Πρόγραμμα, εκθέτοντας την Κύπρο και προκαλώντας την αντίδραση διεθνών οργανισμών και ευρωπαϊκών θεσμών.

«Είναι η κυβέρνηση που έδωσε αιτίες και αφορμές για τα όσα εδώ και καιρό καταγγέλλεται η Κύπρος διεθνώς».

Καταγγελίες έγιναν και πριν το Al Jazeera

Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνονται καταγγελίες που εκθέτουν την Κύπρο, υπενθυμίζει ο κ. Στεφάνου, αφού πριν από το Al Jazeera που ενδεχομένως να έχει σκοπιμότητες, καταγγελίες έγιναν και από άλλους βαρυσήμαντους θεσμούς.

«Ο Al Jazeera μπορεί να έχει σκοπιμότητες εντούτοι; πολύ πριν από αυτόν, καταγγελίες και αποκαλύψεις σε βάρος της Κύπρου έγιναν από την Κομισιόν, το Ευρωκοινοβούλιο, το Συμβούλιο της Ευρώπης, την Παγκόσμια Τράπεζα, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, τον ΟΟΣΑ, τη Διεθνή Διαφάνεια, το Διεθνές Παρατηρητήριο για το Έγκλημα και τη Διαφθορά, ακόμα και το κόμμα στο οποίο ανήκει ο ΔΗΣΥ, το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα».

Αρνητικές αναφορές για την Κύπρο έγιναν σε διεθνή ειδησεογραφικά δίκτυα όπως το Ρόιτερς, αλλά και σε βρετανικές, γαλλικές, γερμανικές, ιρλανδικές, ευρωπαϊκές κι άλλες εφημερίδες, υπενθυμίζει ο εκπρόσωπος της Εζεκία Παπαιωάννου.

«Η κυβέρνηση, για ακόμα μια φορά δεν ανάλαβε καμία ευθύνη. Όπως πάντα, τις φόρτωσε σε άλλους επιβεβαιώνοντας ότι η ίδια είναι κυβέρνηση περιορισμένης ευθύνης», είπε καταληκτικά.

Τα ψέματα δεν μπορούν να καλύψουν την αδιέξοδη πολιτική τους

Οληρωμένη απάντηση έδωσε και για το θέμα του Κυπριακού ο κ. Στεφάνου που απάντησε στον Νίκο Νουρή, ο οποίος στην διάσκεψη που έδωσε σήμερα για το θέμα των διαβατηρίων, έκρινε σκόπιμο να κάνει δηλώσεις για το Κυπριακό.

«Στην αδυναμία των κυβερνώντων να δώσουν πειστικές απαντήσεις σε σχέση με την αδιέξοδη πολιτική τους στο Κυπριακό, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος επανέλαβε τα γνωστά ψέματα. Όσα όμως ψέματα και αν επιστρατεύσουν δεν μπορούν να απαντήσουν:

1. Πώς κατάφερε ο Πρόεδρος -γιατί περί κατορθώματος πρόκειται- η Τουρκία να λάβει επαίνους από τον ΓΓ του ΟΗΕ και την ΕΕ για την παρουσία της στο Κρανς Μοντανά; Η κυβέρνηση επειδή δεν μπορεί να επιτεθεί στο ΓΓ του ΟΗΕ και την ΕΕ, επιτίθεται στο ΑΚΕΛ.

2. Η κυβέρνηση δεν μπορεί να απαντήσει γιατί η Τουρκία συνεχίζει να παρανομεί και να προκαλεί, χωρίς σοβαρό πολιτικό κόστος;

Αλήθεια, πού πήγε η θωράκιση της ΑΟΖ; Πού πήγαν οι κυρώσεις που θα πονέσουν την Τουρκία και όλα τα άλλα συνθήματα που με στόμφο επαναλάμβαναν οι κυβερνώντες.

Η διχοτόμηση είναι προ των πυλών και οι κυβερνώντες αντί να αναλάβουν τις ευθύνες τους, αναζητούν αποδιοπομπαίους τράγους».

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.