«Η κυβέρνηση θέλει να αποφασίσει με ποιο όνομα να κατέλθει το ΑΚΕΛ στις εκλογές»

Οι κυβερνώντες θέλουν να αποφασίσουν με ποια ονομασία θα κατέλθει στις εκλογές το ΑΚΕΛ, το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης και ο βασικός πολιτικός τους αντίπαλος απαντά με ανακοίνωση του το ΑΚΕΛ στις χθεσινές δηλώσεις Νουρή, ενώ τον κατηγορούν οτι ούτε και σε αυτό έχει καταλάβει την σοβαρότητα του ζητήματος.

Με αυτές τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις οι κυβερνώντες δείχνουν ότι δεν σέβονται ούτε τις στοιχειώδεις αρχές της πολιτικής δεοντολογίας και ηθικής, ούτε τους βασικούς κανόνες της εκλογικής και δημοκρατικής διαδικασίας. Μπορούμε να τους διαβεβαιώσουμε ότι το ΑΚΕΛ θα υπερασπιστεί την τιμή και την αξιοπρέπειά του, τονίζει το ΑΚΕΛ.

Η ανακοίνωση:

Ο Υπουργός Εσωτερικών επιχείρησε χθες να απαντήσει στο ΑΚΕΛ για το ζήτημα της απόρριψης του ονόματος ΑΚΕΛ Αριστερά Νέες Δυνάμεις ως του ονόματος του εκλογικού μας συνδυασμού. Είναι φανερό ότι ο κ. Νουρής ούτε σε αυτό το ζήτημα αντιλήφθηκε τη σοβαρότητα και τις προεκτάσεις που έχουν οι αποφάσεις της κυβέρνησης και προσπάθησε, ανεπιτυχώς, να το υποβαθμίσει.

Ο κ. Νουρής προφασίζεται ότι μόνο το ΑΚΕΛ αντιδρά στις καινοφανείς νομικές ερμηνείες των κυβερνώντων. Μα είναι το ΑΚΕΛ που εδώ και 30 χρόνια και σε 16 εκλογικές αναμετρήσεις κατέρχεται ως συνδυασμός ΑΚΕΛ Αριστερά Νέες Δυνάμεις και είναι η δική μας Κοινοβουλευτική Ομάδα που λειτουργεί εδώ και 30 χρόνια ως Κ.Ο. ΑΚΕΛ Αριστερά Νέες Δυνάμεις. Μετά από όλα αυτά και μετά από 42 χρόνια που υφίσταται ο εκλογικός νόμος, η κυβέρνηση Αναστασιάδη-Συναγερμού και η Νομική Υπηρεσία αποφάνθηκαν ένα μήνα πριν τις βουλευτικές εκλογές ότι το ΑΚΕΛ Αριστερά Νέες Δυνάμεις δεν μπορεί να συμμετέχει με αυτό το όνομα.

Οι κυβερνώντες θέλουν να αποφασίσουν με ποια ονομασία θα κατέλθει στις εκλογές το ΑΚΕΛ, το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης και ο βασικός πολιτικός τους αντίπαλος. Με αυτές τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις οι κυβερνώντες δείχνουν ότι δεν σέβονται ούτε τις στοιχειώδεις αρχές της πολιτικής δεοντολογίας και ηθικής, ούτε τους βασικούς κανόνες της εκλογικής και δημοκρατικής διαδικασίας. Μπορούμε να τους διαβεβαιώσουμε ότι το ΑΚΕΛ θα υπερασπιστεί την τιμή και την αξιοπρέπειά του.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.