ΑΚΕΛ: Κυβερνητική αδιαφορία για τα προβλήματα της ελεύθερης περιοχής Αμμοχώστου

Η ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου, βρίσκεται αντιμέτωπη καθημερινά με τεράστια προβλήματα. Ένα κύριο πρόβλημα όμως, είναι η αδιαφορία της Κυβέρνησης να ασχοληθεί σοβαρά με το θέμα της υποστελέχωσης των κρατικών υπηρεσιών στην περιοχή τονίζει σε γραπτή δήλωση του ο Γιαννάκης Γαβριήλ,  Βουλευτής ΑΚΕΛ Αμμοχώστου.

«Δυστυχώς η αδράνεια του κράτους να προχωρήσει ουσιαστικά στην στελέχωση των κρατικών υπηρεσιών στην περιοχή, έχει ως αντίκτυπο την μη εξυπηρέτηση του κοινού της επαρχίας».

«Μετά λύπης μας ενημερωθήκαμε πως εδώ και δύο μήνες το Τμήμα Οδικών Μεταφορών υπολειτουργεί, αφού το ένα εκ των δύο ατόμων που το στελεχώνουν βρίσκεται  σε διαθεσιμότητα και το Τμήμα  είναι στελεχωμένο μόνο με ένα άτομο για να εξυπηρετηθεί ολόκληρη επαρχία. Όπως διαπιστώσαμε, το ένα και μοναδικό άτομο που ήταν στην υπηρεσία νόσησε με αποτέλεσμα το εν λόγω  Τμήμα να  είναι κλειστό εδώ και μέρες. Ως εκ τούτου, οι κάτοικοι της περιοχής, αναγκάζονται να μεταβαίνουν στη Λάρνακα για να εξυπηρετηθούν».

Κάτι τέτοιο είναι απαράδεκτο, αφού η κυβέρνηση όφειλε να προνοήσει και να μεριμνήσει να στελεχώσει το Τμήμα με τον απαιτούμενο αριθμό προσώπων για την εξυπηρέτηση του κοινού μιας ολόκληρης επαρχίας, υπογραμμίζει ο κ. Γαβριήλ.

«Και ενώ ως ΑΚΕΛ, πολλές φορές αναδείξαμε το πρόβλημα της υποστελέχωσης των Κυβερνητικών Τμημάτων και της ταλαιπωρίας που υφίστανται οι κάτοικοι της περιοχής, οι ανησυχίες  μας, φτάνουν σε αυτιά μη ακουόντων. Δυστυχώς για ακόμα μια φορά, συνειδητοποιήσαμε πως η κυβέρνηση επιδεικτικά αδιαφορεί για τα προβλήματα που ταλανίζουν την ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου και προκλητικά αγνοεί τις ανάγκες των κατοίκων».

«Καλούμε για άλλη μια φορά, τον αρμόδιο Υπουργό όπως επιλύσει άμεσα το πρόβλημα για να μην ταλαιπωρούνται οι κάτοικοι της ελεύθερης περιοχής Αμμοχώστου».

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.