ΑΚΕΛ Λάρνακας: Αντί για νοσοκομειακή πτέρυγα η Κυβέρνηση χτίζει το γεφύρι της Άρτας

Η κυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη ανέλαβε να υλοποιήσει νέα νοσοκομειακή πτέρυγα αλλά έκτοτε μοιάζει να κτίζει το γεφύρι της Άρτας, αναφέρει σε γραπτή ανακοίνωση το ΑΚΕΛ Λάρνακας, καυτηριάζοντας τη νέα καθυστέρηση που προκύπτει στην ανέγερση της νέας πτέρυγα του ΓΝ Λάρνακας.

«Όταν η κυβέρνηση Αναστασιάδη αναλάμβανε την εξουσία την 1η Μαρτίου 2013 είχε μπροστά της έτοιμο για έναρξη, με κατατεθειμένο θεμέλιο λίθο από τις 11 Φεβρουαρίου 2013, το μεγάλο έργο της επέκτασης του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας με ανέγερση καινούργιας πτέρυγας. Δυστυχώς, η κυβέρνηση ανέλαβε να υλοποιήσει νέα νοσοκομειακή πτέρυγα αλλά έκτοτε μοιάζει να κτίζει το γεφύρι της Άρτας», αναφέρει η ανακοίνωση.

«Καλούμε το υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, την κυβέρνηση αλλά και τον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να εξηγήσουν γιατί προκύπτει νέα καθυστέρηση στην ανέγερση της πτέρυγας και έχει δοθεί πλέον η 8η νέα ημερομηνία παράδοσης», συνεχίζει η ανακοίνωση.

Στη συνέχεια, το ΑΚΕΛ Λάρνακας διερωτάται πάνω στη βάση ποιας ενημέρωσης, έδωσε ο ΠτΔ της διαβεβαίωση ότι το έργο θα ολοκληρωνόταν τον Απρίλιο του 2018.


«Ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέφθηκε το εργοτάξιο στις 21 Ιουλίου 2017 και διαβεβαίωνε ότι το έργο θα ολοκληρωνόταν τον Απρίλιο του 2018.  Οι εκτιμήσεις του πέφτουν και πάλι έξω.  Στη βάση ποιας ενημέρωσης έδωσε εκείνη τη διαβεβαίωση»;

Τέλος, το ΑΚΕΛ καλεί την κυβέρνηση να αναλάβει την ευθύνη «για το γεγονός ότι ένα συμβόλαιο τριών χρόνων παρουσιάζει ήδη σχεδόν τρία χρόνια καθυστέρηση».

«Πρόκειται για μνημειώδη αποτυχία διαχείρισης μιας δημόσιας σύμβασης με ατέρμονες καθυστερήσεις ένεκα των οποίων η δημόσια υγεία στερείται μια απολύτως απαραίτητη νοσοκομειακή μονάδα και ταυτόχρονα συνεχίζεται η αφόρητη ταλαιπωρία ασθενών, προσωπικού και κοινού».

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.