ΑΚΕΛ Λάρνακας: Μετακίνηση του Γυμνασίου Δροσιάς στο νέο κτίριο θα λύσει πολλά προβλήματα

Αναμένεται το πράσινο φως του Υπουργείου Παιδείας για τη Διανέλλειο

Τη συμφωνία της με το αίτημα της Σχολικής Εφορείας Λάρνακας για μετακίνηση του Γυμνασίου Δροσιάς σε νέα σχολική μονάδα, που θα ανεγερθεί στο ακίνητο της πρώην Διανελλείου Τεχνικής Σχολής, τόνισε η Επαρχιακή Επιτροπή του ΑΚΕΛ Λάρνακας.

Με χθεσινή ανακοίνωση, το ΑΚΕΛ Λάρνακας κάλεσε το Υπουργείο Παιδείας να ανάψει το πράσινο φως για χρησιμοποίηση του χώρου για μεταστέγαση του Γυμνασίου Δροσιάς, όπως έχει ζητήσει η Σχολική Εφορεία Λάρνακας. Κάτι τέτοιο, σημείωσε η Ε.Ε. ΑΚΕΛ Λάρνακας, θα λύσει σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Γυμνάσιο Δροσιάς.

Η Σχολική Εφορεία Λάρνακας απέστειλε επιστολή σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς ενημερώνοντάς τους ότι προτεραιότητα πρέπει να είναι η ανέγερση καινούργιου σχολικού κτιρίου για να μεταστεγαστούν οι μαθητές της εκπαιδευτικής περιφέρειας του Γυμνασίου Δροσιάς.

Το συγκεκριμένο σχολείο, όπως επισημαίνει η Εφορεία Ελληνικών Εκπαιδευτηρίων Λάρνακας, πρέπει να εγκαταλειφθεί το συντομότερο δυνατό λόγω της μεγάλης ηλικίας της οικοδομής και πολλών άλλων προβλημάτων. Τα θέματα αυτά προκύπτουν κυρίως από το γεγονός ότι το σχολείο είναι κτισμένο σε τουρκοκυπριακή γη που ανήκει στο ΕΒΚΑΦ.

Η Σχολική Εφορεία Λάρνακας προσανατολίζεται εδώ και καιρό σε αυτή τη χρήση για τη γη της Διανελλείου και η θέση αυτή είχε μεταφερθεί προσωπικά στον τότε Υπουργό Παιδείας Κώστα Χαμπιαούρη σε επίσκεψή του στο ακίνητο της ιστορικής Τεχνικής Σχολής στις 21 Νοεμβρίου 2019.

Μετά την ολοκλήρωση της ανταλλαγής ανάμεσα στο κράτος και το Διανέλλειο Ορφανοτροφείο, η γη όπου βρισκόταν η Διανέλλειος Τεχνική Σχολή έχει περιέλθει στην κυριότητα του Υπουργείου Παιδείας, το οποίο σκοπεύει να κτίσει εκεί καινούργιο δημόσιο σχολικό συγκρότημα, σύμφωνα με τις εξαγγελίες που έχουν γίνει.

Τάσος Περδίος

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.