ΑΚΕΛ Λάρνακας: «Όχι» στην μεταφορά ασφαλτικών στην περιοχή Βασιλικού

«Η Επαρχιακή Επιτροπή ΑΚΕΛ Λάρνακας εκφράζει για ακόμη μια φορά την αντίθεση της για εγκατάσταση εργοστασίων ασφάλτου στην βιομηχανικά βεβαρημένη περιοχή του Βασιλικού και στηρίζει τις κινητοποιήσεις που οργανώνουν οι εννέα κοινότητες τις περιοχής», σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Αναλυτικά:

«Πρόσφατα έχουν υποβληθεί αιτήσεις για εγκατάσταση τριών εργοστασίων ασφάλτου στη βιομηχανική περιοχή της Καλαβασού και βρίσκονται στο στάδιο ολοκλήρωσής της περιβαλλοντικής μελέτης από το Τμήμα Περιβάλλοντος.

Να υπενθυμίσουμε ότι η κυβέρνηση Αναστασιάδη – Συναγερμού έδωσε υπόσχεση στις κοινότητες της περιοχής Καλαβασού ότι με την εγκατάσταση του ενεργειακού κέντρου δεν θα υπάρξουν άλλες βαριές αναπτύξεις και συγκεκριμένα εγκατάσταση ασφαλτικών εργοστασίων. Καλούμε για πολλοστή φορά τους κυβερνώντες να τηρήσουν επιτέλους τις δεσμεύσεις τους.

Την επικίνδυνη κατάσταση για την υγεία και την ασφάλεια των κατοίκων στην επαρχία της Λευκωσίας που προκύπτει από τη λειτουργία των υφιστάμενων  ασφαλτικών εργοστασίων δεν πρέπει να τη βιώσουν άλλοι συμπολίτες μας.

Θέση του ΑΚΕΛ είναι ότι η Κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει στην εκπόνηση ενός ολοκληρωμένου στρατηγικού χωροταξικού σχεδιασμού, ώστε επιτέλους να επιτευχθεί κατάλληλη χωροθέτηση των οχληρών βιομηχανιών.

Την ίδια στιγμή, είναι αναγκαία η διαμόρφωση ενός σωστού πλαισίου ελέγχου πριν την αδειοδότηση και καθ’ όλη τη διάρκεια της λειτουργίας των εργοστασίων που θα διασφαλίζει αποτελεσματικά τη δημόσια υγεία, αλλά και την προστασία του περιβάλλοντος.

Η κινητοποίηση των κοινοτήτων τις περιοχής θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2022 από τις 8:30π.μ. μέχρι τις 11:00π.μ. στο κυκλικό κόμβο Καλαβασού».

 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy