Σε σχέση με την χωροθέτηση εργοστασίων παροχής υποστηρικτικών υπηρεσιών των εταιρειών για τους υδρογονάνθρακες

“Η απόφαση του Διοικητικού Δικαστηρίου δικαίωσε τους πολίτες της περιοχής Κρασά στην Αραδίππου”, αναφέρεται μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή που εξέδωσε το ΑΚΕΛ Λάρνακας.

Αυτούσια η ανακοίνωση

Η απόφαση του Διοικητικού Δικαστηρίου ημερομηνίας 28.1.19 δικαίωσε τους πολίτες της περιοχής Κρασά στην Αραδίππου και αποκάλυψε με τον πιο πανηγυρικό τρόπο τις αδιαφανείς αυθαίρετες, παράνομες αποφάσεις της κυβέρνησης Αναστασιάδη ΔΗΣΥ και του Δημάρχου Αραδίππου κ. Ευαγγελίδη.

Ως ΑΚΕΛ απαιτήσαμε από την πρώτη στιγμή να γίνουν οι απαιτούμενες μελέτες, περιβαλλοντικές και άλλες, σε σχέση με την χωροθέτηση εργοστασίων παροχής υποστηρικτικών υπηρεσιών των εταιρειών για τους υδρογονάνθρακες, κατ΄ απόκλιση του τοπικού σχεδίου Λάρνακας. Αυτή ήταν η θέση μας η οποία προωθήθηκε με τα ανάλογα διαβήματα μέσω της Βουλής, του Δημοτικού Συμβουλίου Αραδίππου και Δρομολαξιάς – Μενεού.

Οι διαμαρτυρίες και η διαφωνία του ΑΚΕΛ, της Δημοτικής Ομάδας του ΑΚΕΛ στην Αραδίππου, του Δημάρχου Δρομολαξιάς – Μενεού κ. Κ. Ανδρονίκου, του Δημοτικού Συμβουλίου και των κατοίκων δικαιώθηκαν με αυτή την απόφαση.

Απαιτούμε όπως απαντηθούν τα ερωτήματα που εύλογα προκύπτουν και που δεν απαντήθηκαν ποτέ.

Ποιού τα συμφέροντα ήθελε να εξυπηρετήσει ο Δήμαρχος Αραδίππου και ο ΔΗΣΥ;

Ποιού τα συμφέροντα ήθελε να εξυπηρετήσει το Υπουργικό;

Ποιού τα συμφέροντα ήθελε να εξυπηρετήσει ο Αβέρωφ Νεοφύτου;

Για το ΑΚΕΛ, πάνω από τα όποια μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα, είναι η ασφάλεια, η υγεία των πολιτών, ο σεβασμός και η προστασία του περιβάλλοντος.