ΑΚΕΛ Λευκωσίας – Κερύνειας: Συνάντηση με Δήμο Κυθρέας

«Αντιπροσωπεία της Επαρχιακής Επιτροπής του ΑΚΕΛ Λευκωσίας – Κερύνειας, αποτελούμενη από τον οργανωτικό της γραμματέα και μέλος της επιτροπής προσφύγων της Βουλής Χρίστο Χριστόφια , τον Κωνσταντίνο Χριστοφόρου, υπεύθυνο του γραφείου προσφύγων της ΕΕ και τον Ματθαίο Ματθαίου, υπεύθυνο της Συντονιστικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ για την κατεχόμενη Λευκωσία, συναντήθηκε τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου με το Δημοτικό Συμβούλιο Κυθρέας», σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση της Επαρχιακής Επιτροπής του ΑΚΕΛ Λευκωσίας – Κερύνειας.

Αναλυτικά:

Στο πλαίσιο της συνάντησης ανταλλάξαμε απόψεις σχετικά με το Κυπριακό πρόβλημα και την ανάγκη επανέναρξης των διαπραγματεύσεων. Συμφωνήσαμε πως η στασιμότητα των τελευταίων χρόνων δεν ευνοεί σε καμία περίπτωση την υπόθεση λύσης του Κυπριακού. Ενημερώσαμε το ΔΣ πως ως ΑΚΕΛ δεν θα σταματήσουμε να παλεύουμε για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, για να επέλθει επιτέλους μια δίκαιη λύση, λύση ΔΔΟ που θα επανενώνει τον τόπο και το λαό μας.

Συζητήσαμε τα προβλήματα που συνεχίζουν να ταλανίζουν τους πρόσφυγες και προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Κυθρέας. Πιο συγκεκριμένα συζητήσαμε:

· για την καταγραφή της καταγωγής σε επίσημα έγγραφα της Δημοκρατίας για να διατηρηθεί η μνήμη.

· το ενδεχόμενο να δοθεί το δικαίωμα να ψηφίζουν οι εκ μητρογονίας πρόσφυγες για τις δημοτικές εκλογές, για διατήρηση των κατεχόμενων δημαρχείων.

· για τη στελέχωση και στέγαση των δημαρχείων.

· για την μέριμνα, τον φορέα ισότιμης κατανομής βαρών και την ανάγκη αλλαγής των κριτηρίων λόγω των νέων οικονομικών δεδομένων και της αύξησης του πληθωρισμού.

· για την ανάγκη συντήρησης των συνοικισμών.

· την αντιμετώπιση που έχουν τα κατεχόμενα δημοτικά συμβούλια νεολαίας από τον ΟΝΕΚ και την ανάγκη περαιτέρω στήριξης τους.

· την προβολή του έργου των κατεχόμενων δήμων από τον ΜΜΕ.

· το ταμείο απώλειας χρήσης και την ανάγκη επανεξέτασης του θέματος από την Κυβέρνηση.

· τέλος, για τα κονδύλια της διαφώτισης και πως καλύτερα μπορεί να γίνει η διαχείριση τους.

Η αντιπροσωπεία της Επαρχιακής Επιτροπής ευχαρίστησε το Δήμαρχο, Πέτρο Καρεκλά και τους Δημοτικούς Συμβούλους, και ενημέρωσε πως θα αναλάβει πρωτοβουλίες για ανακίνηση των ζητημάτων που τους απασχολούν».

Μπορεί Να Είναι Εικόνα 9 Άτομα, Άτομα Που Στέκονται, Γυαλιά, Εσωτερικός Χώρος Και Κείμενο Που Λέει &Quot;Πολη-Προαστει 一&Quot;

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy