Σε δηλώσεις του ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου, η σημερινή κατάσταση στη Λιβύη έχει τη ρίζα της στην πολεμική επιδρομή του ΝΑΤΟ.

Αυτούσιες οι δηλώσεις:

Η Διάσκεψη στο Βερολίνο για τη Λιβύη κατέληξε με διακήρυξη από τα συμμετέχοντα κράτη ότι θα σεβαστούν το εμπάργκο πώλησης όπλων και θα τερματίσουν τις επεμβάσεις τους στη χώρα, κάτι που απομένει να αποδειχθεί και να εφαρμοστεί στην πράξη.

Ευχή και ελπίδα μας είναι ο τερματισμός της αιματοχυσίας και όλων των ξένων επεμβάσεων στη χώρα, η μόνιμη και διαρκής ειρήνη στη Λιβύη, ο σεβασμός της κρατικής και λαϊκής κυριαρχίας.

Υπενθυμίζουμε ότι η σημερινή κατάσταση έχει τη ρίζα της στην πολεμική επιδρομή του ΝΑΤΟ στη Λιβύη που είχε ως αποτέλεσμα να καταρρεύσει το κράτος, να παραδοθεί η χώρα στο απόλυτο χάος και στον εμφύλιο πόλεμο αλλά και να ενισχυθούν εξτρεμιστικά μορφώματα όπως το Ισλαμικό Κράτος. Η ίδια συνταγή δηλαδή που εφαρμόστηκε από τις ίδιες δυνάμεις στο Ιράκ και τη Συρία.

Σημειώνουμε ότι είναι ακριβώς πάνω στο έδαφος που δημιούργησαν οι αμερικανοΝΑΤΟϊκές επιδρομές, που πατά η Τουρκία για να αναπτύσσει την επιθετικότητα και τον επεμβατισμό της σε ολόκληρη την περιοχή.

Σήμερα γίνεται ξανά φανερό ότι η αντίσταση στις ιμπεριαλιστικές επιδρομές και επεμβάσεις στην αιματοβαμμένη γειτονιά μας δεν συνιστούν «ιδεολογική αγκύλωση», αλλά αυτό που επιτάσσει το συμφέρον όλων των χωρών και των λαών της Ανατολικής Μεσογείου.

20/01/2020