ΑΚΕΛ: Με βούλα Ε.Ε. η ανικανότητα της κυβέρνησης για την ακρίβεια


Με βούλα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής η ανικανότητα και η αποτυχία της κυβέρνησης Αναστασιάδη-Συναγερμού να αντιμετωπίσει τις αυξανόμενες τιμές ενέργειας και την ενεργειακή φτώχεια στην Κύπρο, ανέφερε ο Επικεφαλής του Τομέα Οικονομίας του ΑΚΕΛ, Χάρης Πολυκάρπου.

Αναλυτικά:

«Οι συστάσεις ανά χώρα που εξέδωσε χθες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τεκμηριώνουν την αποτυχία της κυβέρνησης να λύσει τα προβλήματα στην ενέργεια και στα καύσιμα, τα οποία πληρώνει η κοινωνία και η οικονομία ακριβά.

Ωστόσο, η κυβέρνηση περί άλλων τυρβάζει. Όσο μελάνι και αν έριξε τις προηγούμενες μέρες δεν βρήκε λέξη να πει για την ουσία. Δεν βρήκε λέξη να πει γιατί οι τιμές του πετρελαίου μειώνονται διεθνώς αλλά στην Κύπρο καλπάζουν. Γιατί οι άλλες χώρες λαμβάνουν ήδη μέτρα, αλλά στην Κύπρο μεταθέτουμε τις αποφάσεις για το μέλλον.

Ούτε απάντησε για το αν συμφωνεί ή διαφωνεί με τις προτάσεις του ΑΚΕΛ για την ακρίβεια. Αν συμφωνεί ή διαφωνεί με τη μείωση της διπλής φορολογίας και την επιβολή πλαφόν στα καύσιμα και στα είδη πρώτης ανάγκης. Με την πλήρη αποκατάσταση της ΑΤΑ σε κάθε εργαζόμενο. Αν συμμερίζεται το καθολικό αίτημα της κοινωνίας να μειωθεί ο ΦΠΑ στα βασικά αγαθά και στο ρεύμα.

Όλος ο κόσμος καταλαβαίνει ότι χρειάζονται μέτρα τώρα. Όλος, εκτός από την κυβέρνηση Αναστασιάδη – Συναγερμού».

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.