ΑΚΕΛ: Η μόνη ανυπακοή είναι η ανυπακοή της κυβέρνησης στις συστάσεις των επιστημόνων

Ανακοίνωση εξέδωσε το απόγευμα της Πέμπτης (18/02) το ΑΚΕΛ, σχετικά με τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης ότι το ΑΚΕΛ παρακινεί τους πολίτες σε ανυπακοή μετά το κάλεσμα που απηύθυνε στις Αρχές να μην καταστείλουν την διαδήλωση του Σαββάτου.

Διαβάστε επίσης:

ΑΚΕΛ: «Η κυβέρνηση να μην επιχειρήσει να κτυπήσει τη διαδήλωση του Σαββάτου»

ΓΓ ΑΚΕΛ προς ΠτΔ : Να γίνει σεβαστό το δικαίωμα του συναθροίζεσται

Όπως τονίζει το ΑΚΕΛ, τόσο ο Δρ. Τσιούτης, όσο και ο Δρ. Καραγιάννης, ανέφεραν ότι οι διαδηλώσεις δεν αποτελούν μεγαλύτερο κίνδυνο απ’ ότι άλλοι χώρους που συναθροίζονται άνθρωποι.

Παράλληλα, το ΑΚΕΛ υπογράμμισε ότι η μόνη ανυπακοή που υπάρχει είναι η ανυπακοή της κυβέρνησης του Συναγερμού στις συστάσεις των επιστημόνων, στις επιταγές του Συντάγματος, αλλά και στις σαφείς κατευθύνσεις του ΟΗΕ και του Συμβουλίου της Ευρώπης σχετικά με το δικαίωμα στη διαδήλωση.

Αυτούσια η ανακοίνωση του ΑΚΕΛ:

Ο Δρ Τσιούτης δήλωσε σήμερα ότι η επιστημονική επιτροπή υπέδειξε στην κυβέρνηση, σχετικά με τις διαδηλώσεις, ότι δεν υπάρχει μεγαλύτερος κίνδυνος απ’ ότι σε άλλους χώρους που συναθροίζονται άνθρωποι, αν τηρούνται τα μέτρα προφύλαξης. Ανάλογη τοποθέτηση έγινε σήμερα και από το μέλος της επιτροπής, Δρ Καραγιάννη.

Αυτές οι τοποθετήσεις της επιστημονικής ομάδας απαντούν στην κυβέρνηση και στον ΔΗΣΥ που προσπαθούν να δαιμονοποιήσουν την απαίτηση μεγάλου μέρους της κοινωνίας για αποκατάσταση του δημοκρατικού δικαιώματος για οργανωμένη έκφραση της διαμαρτυρίας και της διεκδίκησης.

Ρωτούμε: προς τι η απόπειρα ενοχοποίησης του ΑΚΕΛ από την κυβέρνηση και τον ΔΗΣΥ για κάτι που εισηγούνται οι ίδιοι οι επιστήμονες της κυβέρνησης;

Είναι πλέον φανερό ότι η μόνη ανυπακοή που υπάρχει είναι η ανυπακοή της κυβέρνησης του Συναγερμού στις συστάσεις των επιστημόνων, στις επιταγές του Συντάγματος, αλλά και στις σαφείς κατευθύνσεις του ΟΗΕ και του Συμβουλίου της Ευρώπης σχετικά με το δικαίωμα στη διαδήλωση.

Με όσα ισχυρίζονται κυβέρνηση και ΔΗΣΥ για το μόνο που πείθουν τελικά είναι ότι με πρόσχημα την πανδημία, επιχειρούν να φιμώσουν την κοινωνία.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.