ΑΚΕΛ: Να αρθούν άμεσα οι μονομερείς αποφάσεις από τη διοίκηση της Αγγλικής Σχολής

Την άμεση άρση των μονομερών αποφάσεων που έχει λάβει η διοίκηση της Αγγλικής Σχολής, ζήτησε το ΑΚΕΛ, δια του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του Κόμματος, Γιώργου Λουκαϊδη.

Μετά από επίσκεψη στην Αγγλική Σχολή και συνάντηση με τους απεργούς εκπαιδευτικούς, ο κ. Λουκαϊδη ανέφερε πως «βρισκόμαστε εδώ για να εκφράσουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στους καθηγητές της Αγγλικής Σχολής, οι οποίοι απεργούν απέναντι στις αυταρχικές πρακτικές, τις πρακτικές εκφοβισμού και απειλών της διοίκησης και της διεύθυνσης της Σχολής».

«Δυστυχώς, είμαστε αντιμέτωποι με πρωτοφανείς ενέργειες που ουσιαστικά στοχοποιούν το δικαίωμα στο συνδικαλίζεσθαι, αφού έχει ξεκινήσει δίωξη της προέδρου της συντεχνίας, επειδή απλώς ασκούσε τα καθήκοντα της ως πρόεδρος της συντεχνίας», πρόσθεσε.

«Απαιτείται, λοιπόν, να αρθούν άμεσα όλες οι διαδικασίες που έχουν ενεργοποιηθεί για την απόλυση της προέδρου της συντεχνίας και να δημιουργηθούν έτσι συνθήκες διαλόγου ανάμεσα στο προσωπικό και τη διεύθυνση και διοίκηση της Σχολής για τα ζητήματα που τίθενται», συνέχισε ο κ. Λουκαϊδης.

Τόνισε επίσης πως «ως ΑΚΕΛ έχουμε θέσει το ζήτημα σε μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, ώστε να υπάρξει άμεση παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος έχει διορίσει  το παρόν Διοικητικό Συμβούλιο  και έχει την ευθύνη να πείσει το Διοικητικό Συμβούλιο ότι τέτοιου είδους πρακτικές είναι αναχρονιστικές, δεν έχουν χώρο στον 21ο αιώνα, δεν έχουν χώρο σε μια ευνοούμενη πολιτεία».

«Θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε να πετύχουμε την παρέμβαση του Προέδρου και μελών του Υπουργικού Συμβουλίου, ώστε να αρθούν άμεσα τα μέτρα που έχει λάβει η διοίκηση σε βάρος του προσωπικού και να ανοίξει έτσι ο δρόμος για διάλογο, ο δρόμος για να επανέλθει η Αγγλική Σχολή στην ομαλότητα και να συμβεί αυτό που οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί πρώτοι θέλουν και επιθυμούν, να υπάρξουν ομαλές συνθήκες για να επιστρέψουν τα παιδιά στις τάξεις τους, όπου πρέπει να βρίσκονται», κατέληξε ο κ. Λουκαϊδης.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.