ΑΚΕΛ: Να αυξηθεί το ποσό του Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών

Συναντήσεις ΑΚΕΛ με Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών και Υπηρεσία Μέριμνας  

 

Στo πλαίσιo της εκστρατείας του ΑΚΕΛ «Στέγη για όλους», αντιπροσωπεία του κόμματος συναντήθηκε με τη Διεύθυνση και λειτουργούς του Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών καθώς και με τη διευθύντρια και λειτουργούς της Υπηρεσίας Μέριμνας και Αποκατάστασης Εκτοπισθέντων. Από πλευράς του ΑΚΕΛ μεταφέρθηκε η αναγνώριση στο έργο των δύο οργανισμών και στις προσπάθειές τους να αναβαθμίσουν το ρόλο και τη στήριξή τους προς τους εκτοπισμένους και τους ιδιοκτήτες κατεχόμενων περιουσιών.

Κατά τη συνάντηση με τον Φορέα, το ΑΚΕΛ επανέλαβε την επιμονή του στην ετοιμασία ενός σχεδίου για την αποζημίωση της απώλειας χρήσης και επισημάνθηκε η προσήλωση του κόμματος στη δημιουργία οικονομικής βάσης για την εφαρμογή ενός τέτοιου σχεδίου από την επιβολή τέλους 0,4% επί των πωλήσεων ακίνητων περιουσιών. Μεταφέρθηκε επίσης η προτροπή όπως ο Φορέας αναλάβει πρωτοβουλία για εμπλοκή στη διαδικασία αναδόμησης των 43 επικίνδυνων πολυκατοικιών, τουλάχιστον για τις περιπτώσεις ιδιοκτητών κατεχόμενων περιουσιών.

Κατά τη συνάντηση με την Υπηρεσία Μέριμνας και Αποκατάστασης Εκτοπισμένων τονίστηκε η ανάγκη για αύξηση των ποσών που παραχωρούνται ως στεγαστική χορηγία με δεδομένη την αύξηση του κόστους. Επιπρόσθετα, σημειώθηκε ότι το ύψος της επιδότησης ενοικίου δεν αντιστοιχεί στην πραγματικότητα που επικρατεί στα ενοίκια, ιδιαίτερα για τις επαρχίες Λεμεσού και Λευκωσίας.

Η αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ αποτελείτο από τους Ευανθία Σάββα, επικεφαλής του Τομέα Κοινωνικής Πολιτικής του ΑΚΕΛ, Νίκο Κέττηρο, βουλευτή Αμμοχώστου, Χρίστο Χριστόφια, βουλευτή Κερύνειας, Γιώργο Βασιλείου, επικεφαλής του Γραφείου Προσφύγων του ΑΚΕΛ.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy