ΑΚΕΛ: ΝΑΤΟϊκότερος των ΝΑΤΟϊκών ο ΔΗΣΥ – Όχι στην αποστολή πολεμικού υλικού στην Ουκρανία

Με νέα ανακοίνωση του, το ΑΚΕΛ, παίρνει θέση κατά της αποστολής όπλων της ΕΦ στην Ουκρανία με τον εκπρόσωπο τύπου του κόμματος να κατηγορεί το ΔΗΣΥ για σύμπλευση με το ΝΑΤΟ.

«Αν ο Συναγερμός θέλει να είναι ΝΑΤΟϊκότερος των ΝΑΤΟϊκών, δεν σημαίνει ότι η χώρα πρέπει να διολισθήσει σε ατραπούς επικίνδυνες για το λαό και την πατρίδα μας. Είναι διπλά εκτεθειμένος ο Συναγερμός που σπεύδει να ικανοποιήσει τις αξιώσεις των ΗΠΑ, γιατί οι ίδιες οι ΗΠΑ έχουν αναγορεύσει την Τουρκία, την χώρα που κατέχει τη μισή μας πατρίδα, σε «δύναμη ειρήνης» και της επιφυλάσσουν γεωπολιτική αναβάθμιση την επόμενη μέρα. Και αυτά παρότι η τουρκική κυβέρνηση δεν εφαρμόζει κανενός είδους κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας», λέει ο Γιώργος Κουκουμάς.

«Η χθεσινή απαίτηση του Συναγερμού για αποστολή στρατιωτικού εξοπλισμού στην Ουκρανία σε συνδυασμό με τη διγλωσσία ανάμεσα στα Υπουργεία Εξωτερικών και Άμυνας εντείνει τις ανησυχίες. Ζητούμε ξεκάθαρη τοποθέτηση από την κυβέρνηση για το ζήτημα, το οποίο βέβαια δεν έγκειται στο αν και πώς θα αντικατασταθούν τα ρωσικά όπλα της Κύπρου αλλά στο αν πρέπει η Κύπρος να εμπλακεί στον πόλεμο».

Ο κυπριακός λαός δεν επιθυμεί ούτε εμπλοκή της Κύπρου στον πόλεμο ούτε αποστολή πολεμικού υλικού στην Ουκρανία, υπογραμμίζει ο Γιώργος Κουκουμάς.  «Όποιος θέλει τον τερματισμό της αιματοχυσίας στην Ουκρανία, δεν βάζει λάδι στη φωτιά της στρατιωτικής κλιμάκωσης την οποία θα πληρώσει και ο ουκρανικός λαός αλλά και ολόκληρη η Ευρώπη».

Το ΑΚΕΛ επαναλαμβάνει την κάθετη αντίθεση του στην ικανοποίηση του αιτήματος των ΗΠΑ για αποστολή πολεμικού υλικού στην Ουκρανία και επιμένει ότι δεν πρέπει να υπάρξει καμιά εμπλοκή της Κύπρου στον πόλεμο.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.