ΑΚΕΛ: Νέα κατάφορη πρόκληση η αλλαγή του καθεστώτος του παράνομου αεροδρομίου της Τύμπου

«Η κατοχική δύναμη και η ψευδοκυβέρνηση Τατάρ προχωρούν σε μια νέα πρόκληση σε βάρος της Κύπρου παραβιάζοντας κατάφορα το διεθνές δίκαιο.Η απόφασή τους για αλλαγή του καθεστώτος του παράνομου αεροδρομίου της Τύμπου από «διεθνές» σε «εσωτερικό», με την έννοια ότι οι πτήσεις από Τύμπου προς Τουρκία θα θεωρούνται πλέον εσωτερικές, σηματοδοτεί μια νέα κίνηση προς την κατεύθυνση της ενσωμάτωσης και προσάρτησης των κατεχομένων στην Τουρκία», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση του ΑΚΕΛ.

Προστίθεται ότι «αυτές οι εξελίξεις, που δυστυχώς πληθαίνουν μέρα με τη μέρα, υπογραμμίζουν ότι το κατοχικό-διχοτομικό στάτους κβο δεν είναι στατικό αλλά επιδεινώνεται καθημερινά βαθαίνοντας τη διαίρεση του νησιού μας. Υπογραμμίζουν ότι η παθητική παρέλευση του χρόνου αποβαίνει σε βάρος της πατρίδας μας και της προοπτικής της επανένωσης».

«Το ΑΚΕΛ καταδικάζει απερίφραστα τη νέα πρόκληση της Τουρκίας και της τ/κ ηγεσίας. Ταυτόχρονα, καλούμε κάθε Κύπριο –Ε/κ και Τ/κ- να μην συμβιβαστεί με το στάτους κβο και να μην παραιτείται από τον αγώνα για λύση του Κυπριακού στη συμφωνημένη βάση και πλαίσιο που είναι ο μόνος δρόμος για απελευθέρωση και επανένωση της πατρίδας και του λαού μας», καταλήγει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.