ΑΚΕΛ για νοσηλευτήρια: Η κυβέρνηση τοποθέτησε στις μυλόπετρες της λιτότητας και το δημόσιο σύστημα υγείας

Ανακοίνωση σχετικά με την επιστολή της Ελεγκτικής Υπηρεσίας στη Βουλή για τα δημόσια νοσηλευτήρια εξέδωσε το απόγευμα της Πέμπτης (04/02) το ΑΚΕΛ.

Όπως τονίζει το ΑΚΕΛ, η κυβέρνηση Αναστασιάδη – Συναγερμού επί σειρά ετών τοποθέτησε στις μυλόπετρες της λιτότητας και το δημόσιο τομέα της υγείας προκαλώντας αλυσιδωτά προβλήματα.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Η επιστολή της Ελεγκτικής Υπηρεσίας προς τη Βουλή επιβεβαιώνει ότι η μεγάλη πρόκληση που έχει ενώπιον του το σύστημα υγείας του τόπου είναι η κατάσταση που βρίσκονται τα δημόσια νοσηλευτήρια.

Η κυβέρνηση είχε και έχει την ευθύνη να στηρίξει αποφασιστικά και δραστικά τα δημόσια νοσηλευτήρια, όπως είχε δεσμευτεί από το 2016. Είχε και έχει την ευθύνη να στηρίξει τα δημόσια νοσηλευτήρια για να ανταπεξέλθουν τη δοκιμασία της πανδημίας, κατά την οποία επαναβεβαιώθηκε ο αναντικατάστατος ρόλος τους.

Εντούτοις, η κυβέρνηση Αναστασιάδη-Συναγερμού επί σειρά ετών τοποθέτησε στις μυλόπετρες της λιτότητας και το δημόσιο τομέα υγείας, προκαλώντας αλυσιδωτά προβλήματα, αντί να αντιμετωπίσει τις μεγάλες προκλήσεις που δημιουργούσε η προοπτική εφαρμογής του ΓΕΣΥ. Οι πρόσθετες δαπάνες δε για την υγεία την περίοδο του κορονοϊού από την κυβέρνηση Αναστασιάδη ήταν κάτω από το μισό του ευρωπαϊκού μέσου όρου.

Καθολική απαίτηση της κοινωνίας είναι η ολόπλευρη στήριξη των δημόσιων νοσηλευτηρίων ώστε να αποτελέσουν στην πράξη την ραχοκοκαλιά του κοινωνικά αλληλέγγυου και μονοασφαλιστικού ΓΕΣΥ.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy