ΑΚΕΛ: Ο επιπλέον δανεισμός οδηγεί στον βέβαιο θάνατο κάποιων επιχειρήσεωνΗ λογική του επιπλέον δανεισμού οδηγεί στον βέβαιο θάνατο κάποιες επιχειρήσεις, επαναλαμβάνει το ΑΚΕΛ, το οποίο σημειώνει ότι ενώ αρχικά η Κυβέρνηση δεν είχε περιλάβει μέτρα απευθείας στήριξης και μετά από πιέσεις της αντιπολίτευσης περιέλαβε πρόνοια για 100 εκατομμύρια.

Μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ, ο Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος είπε ότι το ΑΚΕΛ δεν ισχυρίζεται ότι πρέπει να δοθούν κονδύλια πέραν από τις δυνατότητες του κράτους, αλλά από τα αποθεματικά του κράτους φαίνεται ότι υπάρχουν περιθώρια αύξηση του ύψους του ποσού αυτού για ενίσχυση αυτοτελώς εργαζομένων και πολύ μικρών επιχειρήσεων, οι οποίοι δεν έχουν πρόσβαση σε δανεισμό.

Το ΑΚΕΛ θεωρεί ότι το κράτος έχει τη δυνατότητα μέσα από τους υπολογισμούς του ίδιου του Υπουργείου Οικονομικών, η απευθείας βοήθεια να φτάσει μέχρι και τα 400 εκατομμύρια.

Ο κ. Στεφάνου υπέδειξε ότι η επιμονή του ΑΚΕΛ για αύξηση του ύψους του ποσού για απευθείας βοήθεια δεν αφορά εμμονή του κόμματος αλλά βασίζεται στα δεδομένα που το ίδιο το κράτος δίνει για την κατανομή της βοήθειας που θα δώσει.

Υπενθύμισε ότι οι μεγάλες και εύρωστες επιχειρήσεις ήδη έχουν πρόσβαση σε δανεισμό από τις τράπεζες και αυτό που αναμένουν είναι να εγκριθούν τα προγράμματα για να έχουν επιπλέον πρόσβαση σε δάνεια.

Την ίδια ώρα, οι μικρές επιχειρήσεις δεν θα έχουν τη δυνατότητα να πάρουν δάνεια με αποτέλεσμα να οδηγηθούν στο κλείσιμο.

ΔΗΚΟ: Διαφωνίες με τη στάση της Κυβέρνησης

Το ΔΗΚΟ διατηρεί τις διαφωνίες του με τη στάση της Κυβέρνησης στο θέμα της επιχορήγησης προς τις επιχειρήσεις, αλλά αφού αυτά θέλει να δώσει, τότε το κόμμα θα τα εγκρίνει, δηλώνει ο Βουλευτής του κόμματος, Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών Άγγελος Βότσης.

Μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ, ο κ. Βότσης είπε ότι είπε ότι η Κυβέρνηση θέλει να σκεφτεί και την επόμενη μέρα, διατηρώντας εφεδρικά αποθέματα.

Πλέον ο στόχος του κόμματος του είπε, ο κ. Βότσης είναι τα χρήματα που θα διαθέσει η Κυβέρνηση να διατεθούν άμεσα στην αγορά για τόνωση της τόσο σε επίπεδο εργαζομένων, όσο και σε επίπεδο μικρών επιχειρήσεων και αυτοτελώς εργαζομένων.
Έγνοια όλων, πρόσθεσε, τα περίπου 100 εκατομμύρια να φτάσουν στους δικαιούχους.