ΑΚΕΛ: Ο κυπριακός λαός εμπνέεται από τα ιδανικά του 21′

Κόμματα και οργανώσεις εξέδωσαν ανακοινώσεις για την σημερινή επέτειο.

Σε ανακοίνωσή το ΑΚΕΛ αναφέρει ότι τιμά την επέτειο και προσθέτει ότι ο κυπριακός λαός αγωνιζόμενος για τη δική του ελευθερία ενάντια στην κατοχή και για επανένωση, εμπνέεται από τα ιδανικά του 21′ και αντλεί δύναμη από τις αξίες που ανάδειξε ο μεγάλος εκείνος ξεσηκωμός.

Προσθέτει ότι η δημοκρατία και η κοινωνική πρόοδος δημιουργούν τις καλύτερες προϋποθέσεις για την επιτυχία ενός απελευθερωτικού αγώνα, ενώ αντίθετα αν τα εγωιστικά συμφέροντα των λίγων τεθούν πάνω από το κοινό καλό, οι αγώνες για ελευθερία οδηγούνται σε περιπέτειες.

Ο δρόμος για μια βιώσιμη και λειτουργική λύση του Κυπριακού, μέσα από συνομιλίες στο πλαίσιο του ΟΗΕ, παραμένει δύσκολος και ανηφορικός, σημειώνεται στην ανακοίνωση του ΑΚΕΛ και τονίζεται ότι είναι όμως ο μόνος εφικτός δρόμος για την επίτευξη λύσης και για τη διασφάλιση ενός ευτυχισμένου μέλλοντος για όλους τους Κυπρίους.

Το ΑΚΕΛ εκφράζει ευχαριστίες και ευγνωμοσύνη για τη συμπαράσταση και στήριξη της κυβέρνησης, του πολιτικού κόσμου και ολόκληρου του ελληνικού λαού προς τον κυπριακό λαό στον αγώνα του για λύση και επανένωση της Κύπρου.

Ο ΔΗΣΥ καλεί τον κυπριακό ελληνισμό σε εγκατάλειψη της πολιτικής των συνεχών υποχωρήσεων και τη δημιουργία προϋποθέσεων που να αποτρέπουν την παγίωση των τετελεσμένων.

Το ΔΗΚΟ στη δική του ανακοίνωση αναφέρει ότι τα διδάγματα του ’21 θα πρέπει να αποτελούν τον φάρο που καθοδηγούν τα βήματα του κυπριακού ελληνισμού.
Από την πλευρά της η ΕΔΕΚ αναφέρει ότι θα πρέπει να αποτινάξουμε τον ραγιαδισμό και την ηττοπαθή πολιτική.

Το Κίνημα Οικολόγων στη δική του ανακοίνωση αναφέρει τονίζει την ανάγκη για την επίτευξη πραγματικής ενότητας.

Η Συμμαχία Πολιτών υπογραμμίζει ότι θα πρέπει να οργανωθούν εκείνες οι πολιτικές που θα αναχαιτίσουν την τουρκική επεκτατικότητα και το Κίνημα Αλληλεγγύη αναφέρει ότι κανένα καθεστώς δεν είναι πανίσχυρο, όταν ο λαός αντισταθεί.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.