ΑΚΕΛ: O Προϋπολογισμός 2021 δεν θα καταφέρει να ανταποκριθεί στη δύσκολη εξίσωση που βάζει η πανδημία


Με δήλωση του Εκπροσώπου Τύπου του κόμματος, το ΑΚΕΛ τοποθετείται για την παρουσίαση του προϋπολογισμού 2021 στη Βουλή.

Ο κ. Στεφάνου τονίζει ότι ο Προϋπολογισμός 2021 δεν θα καταφέρει να ανταποκριθεί στη δύσκολη εξίσωση που βάζει η πανδημία.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ προσθέτει:

«Πολύ φοβούμαστε ότι ο προϋπολογισμός 2021 που ετοίμασε η κυβέρνηση Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ, δεν θα καταφέρει να ανταποκριθεί στη δύσκολη εξίσωση που βάζει η πανδημία του κορωνοϊού, τόσο για την οικονομία, όσο και για την κοινωνία.

Οι προβλέψεις της κυβέρνησης, πάνω στις οποίες έφτιαξε τον προϋπολογισμό είναι πολύ αισιόδοξες και είναι πολύ πιθανόν να πέσει ξανά έξω, όπως έξω έπεσε η κυβέρνηση στις προηγούμενες προβλέψεις της. Και Σχέδιο «Β» η κυβέρνηση δεν έχει. Αυτό είναι το πρώτο.

Πολύ αισιόδοξες είναι και οι προβλέψεις της κυβέρνησης για το ύψος υλοποίησης του αναπτυξιακού προϋπολογισμού. Το ιστορικό μητρώο της κυβέρνησης είναι κακό και σ’ αυτό τον τομέα. Η κυβέρνηση δεν πετυχαίνει να υλοποιήσει έργα, τα εξαγγέλλει και συνήθως μένουν στα χαρτιά. Εξαγγελλίες κάνει και τώρα πολλές η κυβέρνηση.

Το τρίτο που θέλουμε να σημειώσουμε είναι ότι η κυβέρνηση δεν ασχολείται και δεν ανησυχεί για προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες, όπως είναι οι εκποιήσεις, τα ενοίκια, οι δόσεις δανείων. Το «Εστία» απέτυχε, σχέδια για μη εξυπηρετούμενα δάνεια ευάλωτων ομάδων δεν υπάρχουν, για τα δάνεια σήκωσε τα χέρια ψηλά, για τις δόσεις δεν λέει τίποτα.

Η κυβέρνηση δεν φαίνεται να ανησυχεί ούτε και για την ανεπάρκεια και τις στρεβλώσεις του αναπτυξιακού μοντέλου της χώρας. Ούτε και γι’ αυτό η κυβέρνηση έχει συγκροτημένο σχεδιασμό και αρκείται σε γενικές αναφορές.

Τέλος, η κυβέρνηση δεν δείχνει να ανησυχεί από το διασυρμό της χώρας μας από τη βιομηχανία «χρυσών» διαβατηρίων που η ίδια έστησε. Ανησυχεί περισσότερο για το τι θα βρεθεί από τις έρευνες για το σκάνδαλο των «χρυσών» διαβατηρίων και γι’ αυτό προφανώς εμποδίζει τον Γενικό Ελεγκτή να ολοκληρώσει την έρευνα που κάνει στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του».

Οι ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy. Ακολουθήστε μας και στο Google News