«Στα εύλογα ερωτήματα που εγείρονται σχετικά με το δείπνο του Προέδρου Αναστασιάδη με τον κ. Οζερσάι, που για μέρες κρατήθηκε μυστικό και βγήκε στη δημοσιότητα από τα κατεχόμενα, η Προεδρία επέλεξε να απαντήσει δια της σιωπής», αναφέρει με δήλωση του ο εκρόσωπος του ΑΚΕΛ Στ. Στεφάνου.

«Αυτός είναι άλλωστε ο τρόπος με τον οποίο η κυβέρνηση χειρίζεται όλα τα ζητήματα που την βάζουν σε δύσκολη θέση», τονίζει ο κ. Στεφάνου.

Η δήλωση του κ. Στεφάνου:

Αποφεύγει τη συζήτηση και περιμένει η κοινωνία και οι πολίτες απλά να ξεχάσουν το θέμα. Όμως το ζήτημα είναι πολύ σοβαρό και οι πολίτες φυσιολογικά αναμένουν να ακούσουν από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη απαντήσεις:

Γιατί το δείπνο κρατήθηκε μυστικό;
Γιατί ο κύριος Αναστασιάδης επέλεξε να συναντηθεί με τον κ. Οζερσάι την περίοδο που κουφωνόταν η τουρκική επιθετικότητα στην Κυπριακή ΑΟΖ;
Γιατί ο κύριος Αναστασιάδης προχώρησε σε μια τέτοια κίνηση, τη στιγμή που είναι γνωστές σε όλους οι θέσεις του κ. Οζερσάι για τη λύση δύο κρατών;

Ας ενημερώσει ο κύριος Αναστασιάδης για το περιεχόμενο της συζήτησης που είχε. Με τον κ. Οζερσάι υπήρξε συμφωνία ή διαφωνία; Εκτός και αν θέλει να πιστέψουμε ότι το δείπνο ήταν απλώς κοινωνικού χαρακτήρα και δεν συζητήθηκε τίποτα για το Κυπριακό.

Ο Νίκος Αναστασιάδης πρέπει να κατανοήσει επιτέλους ότι από την στιγμή που εκλέγηκε Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι υποχρεωμένος να ενημερώνει και να λογοδοτεί για τις πράξεις του. Ειδικά όταν αυτές επηρεάζουν το μέλλον του τόπου και των πολιτών. Ας σταματήσει η κυβέρνηση να υποβαθμίζει το θέμα και ας απαντήσει συγκεκριμένα.