ΑΚΕΛ: Ο υπ. Γεωργίας και η Κυβέρνηση εθελοτυφλούν – Απουσιάζει στρατηγικός σχεδιασμός για ενέργεια και περιβάλλον

Η απουσία ενός συνολικού στρατηγικού σχεδιασμού για την ενέργεια και τη διαχείριση και προστασία του περιβάλλοντος είναι εμφανής. Αν η κυβέρνηση και αρμόδιος υπουργός κος Καδής θέλουν να εθελοτυφλούν είναι δικαίωμα τους, αναφέρει με δήλωση η Επικεφαλής Τομέα και Περιβάλλοντος ΑΚΕΛ Χριστίνα Νικολάου για την περιβαλλοντική πολιτική.


Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | Huawei«Τα πρόστιμα από τους ρύπους της ΑΗΚ, λόγω της παραγωγής ενέργειας από συμβατικά καύσιμα καθώς και η αποτυχία ουσιαστικής αύξησης της διείσδυσης ΑΠΕ στην ηλεκτροπαραγωγή όπως και η πλήρης αποτυχία στην εξοικονόμηση ενέργειας είναι καταγεγραμμένες».

«Οι προειδοποιητικές επιστολές από την ΕΕ για θέματα προστασίας της φύσης και τη σωστή διαχείριση απόβλητων δεν σταματούν να έρχονται. Όσο για τα έργα αντιμετώπισης των κλιματικών αλλαγών τα ίδια τα γεγονότα τους διαψεύδουν. Πυρκαγιές και πλημμύρες, ατυχήματα σε εργοστάσια λόγω απουσίας ελέγχων και αδυναμία εφαρμογής των αποφάσεων της ίδιας της κυβέρνησης».

«Όσο για τα έργα τα οποία εγκρίθηκαν από το ταμείο ανάκαμψης αναμένουμε να δούμε πώς θα εφαρμοστούν. Οι πολίτες μπορούν να εξάγουν αβίαστα τα συμπεράσματα τους».

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.

Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | Huawei