ΑΚΕΛ: Ο Υπουργός Υγείας να παρέμβει άμεσα στο θέμα των εξετάσεων Ιατρικής ΕιδικότηταςΤο ΑΚΕΛ καλεί τον Υπουργό Υγείας να παρέμβει άμεσα ώστε να επιλυθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Ειδικευόμενοι Ιατροί σχετικά με τις εξετάσεις για απόκτηση τίτλου Ιατρικής Ειδικότητας στην Ελλάδα.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, “όσο το Υπουργείο δεν επιλύει το πρόβλημα ο αριθμός των επηρεαζόμενων ειδικευόμενων ιατρών αυξάνεται. Ανάλογα αυξάνεται το ενδεχόμενο να υποχρεωθούν αυτοί οι ιατροί να καταφύγουν σε άλλες χώρες για την απόκτηση ειδικότητας. Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα έχουμε ακόμα περαιτέρω μείωση σε ιατρούς στα δημόσια νοσηλευτήρια. Σε μια τέτοια περίπτωση τα προβλήματα στη λειτουργία των δημόσιων νοσηλευτηρίων θα γίνουν ακόμα μεγαλύτερα. Και σε αυτό το θέμα η αδράνεια του Υπουργείου είναι μεγάλη. Στις αντίξοες συνθήκες εργασίας και την ανασφάλεια τόσο των γιατρών όσο και των νοσηλευτών και του εργατικού προσωπικού των νοσοκομείων προστίθεται τώρα και η αναβλητικότητα σχετικά με τις εξετάσεις ειδικότητας των ειδικευόμενων ιατρών”.

“Οι εργαζόμενοι στο χώρο της δημόσιας υγείας έχουν φτάσει στα όρια τους. Επιτέλους, οι κυβερνώντες ας εγκύψουν στα προβλήματα της δημόσιας υγείας”, καταλήγει.