ΑΚΕΛ: Οι αποφάσεις της ΕΕ για ΦΠΑ καταρρίπτουν το αφήγημα της Κυβέρνησης για ηλ. ρεύμα

Οι χθεσινές αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το ΦΠΑ καταρρίπτουν το αφήγημα που προσπάθησε να στήσει η κυβέρνηση για τη μείωση του ΦΠΑ στο ηλεκτρικό ρεύμα αναφέρει σε δήλωση του το μέλος του Π.Γ. της Κ.Ε.ΑΚΕΛ, Χάρη Πολυκάρπου.


Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | Huawei«Την ώρα που η κυβέρνηση προσπαθεί να περιορίσει τη χρονική διάρκεια μείωσης του ΦΠΑ στο ηλεκτρικό ρεύμα, η Ευρωπαϊκή Ένωση λαμβάνει αποφάσεις για μόνιμες μειώσεις των συντελεστών ΦΠΑ, μεταξύ άλλων σε είδη πρώτης ανάγκης και προϊόντα που σχετίζονται με τη δημόσια υγεία».

Όπως αναφέρει ο κ. Πολυκάρπου, η κυβέρνηση θα πρέπει να αντιληφθεί ότι δεν μπορεί από τη μια η Ευρωπαϊκή Ένωση να δίνει εργαλεία στα Κράτη Μέλη και από την άλλη η ίδια να βάζει εμπόδια και περιορισμούς στην μείωση του ΦΠΑ στο ηλεκτρικό ρεύμα.

«Η κοινωνία ζητά από την κυβέρνηση –η οποία έχει και την κύρια ευθύνη- να φέρει ένα ολοκληρωμένο σχεδιασμό για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και να τερματίσει την ελαφρότητα και την προχειρότητα με την οποία χειρίζεται αυτά τα ζητήματα».

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.