ΑΚΕΛ: «Οι εξελίξεις αποτυπώνουν το μέγεθος του αδιεξόδου στο Κυπριακό»

«Η δυστοκία στην έκδοση ανακοινωθέντος για την τριμερή στη Νέα Υόρκη και στο διορισμό Ειδικού Απεσταλμένου του ΟΗΕ αποτυπώνει το μέγεθος του αδιεξόδου στο οποίο βρίσκεται σήμερα το Κυπριακό», σημειώνει το ΑΚΕΛ δια του εκπροσώπου Τύπου, Γιώργου Κουκουμά.

«Αναντίλεκτα, η κατοχική δύναμη και η τουρκοκυπριακή ηγεσία του Ερσίν Τατάρ φέρουν την ευθύνη για αυτό το νέο πισωγύρισμα, με την προκλητική εμμονή τους να διχοτομηθεί οριστικά ο τόπος μας», ανέφερε ο κ. Κουκουμάς.

Πρόσθεσε ότι «είχαμε και έχουμε την θέση ότι ο καλύτερος τρόπος για να αναδειχθεί η εμπρηστική αυτή στάση είναι η αταλάντευτη συνέπεια της ελληνοκυπριακής πλευράς στα συμφωνηθέντα και στις συγκλίσεις. Όταν υπάρχουν παλινωδίες από την ελληνοκυπριακή πλευρά, τότε θολώνεται το τοπίο και κρύβεται ο πραγματικός υπεύθυνος δηλαδή το δίδυμο Ερντογάν-Τατάρ».

«Το σίγουρο πάντως είναι ότι η κατοχή και η διχοτόμηση μέρα με τη μέρα καταπίνουν την πατρίδα μας και το μέλλον της. Μόνος δρόμος για να ανατραπεί αυτή η πορεία είναι η λύση αρχών στο Κυπριακό, στη συμφωνημένη βάση και πλαίσιο η οποία μπορεί να επιτευχθεί μόνο με διαπραγματεύσεις που πρέπει να επαναρχίσουν από το σημείο που διακόπηκαν το 2017», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ.

«Η πορεία που οργανώνουμε την ερχόμενη Κυριακή προς το οδόφραγμα της Δερύνειας θα στείλει αυτό ακριβώς το μήνυμα: Δεν συμβιβαζόμαστε με τη διχοτόμηση. Διεκδικούμε την απελευθέρωση και επανένωση της πατρίδας μας, γιατί μόνο έτσι θα ξημερώσει μέλλον ειρήνης και ασφάλειας για το λαό μας», κατέληξε.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.